De seneste måneder har der verseret vedvarende rygter om at Lewis Hamilton var på vej til at forlade McLaren til fordel for Mercedes’ fabriksteam.

I dag kom så bekræftelsen på at Lewis Hamilton, efter at have været tilknyttet McLaren siden han var 13 år, nu erstatter Michael Schumacher hos Mercedes GP.

– Det er nu tid for mig til at tage en ny udfordring og jeg er meget begejstret for at begynde et nyt kapitel for Mercedes AMG Petronas. Mercedes-Benz har sådan en utrolig arv i motorsport sammen med en passion for at vinde, som jeg deler. Sammen kan vi nu vokse og stige mod nye udfordringer. Jeg tror på, at jeg hjælpe med at styre sølvpilene mod toppen og opnå vores fælles ambition om at vinde verdensmesterskabet, udtalte Lewis Hamilton om sin nye arbejdsgiver i en pressemeddelelse.

Det betyder at den tyske tidligere verdensmester står uden et umiddelbart sæde til 2013 sæsonen, og det er endnu uvist om det betyder, at han nu endeligt lægger Formel 1 bag sig, eller om der er åbnet en lille dør hos Sauber der må sige farvel til Sergio Perez som overtager det ledige sæde hos McLaren.

– Jeg har haft tre gode år med teamet, som desværre ikke gik så godt, som vi havde håbet på den sportslige side. Jeg ønsker Lewis alt godt og for teamet, at de opnår den succes, vi har arbejdet så hårdt for under opbygningen. Jeg vil takke teamet for deres tillid og alle gutterne for deres ubetingede engagement. Jeg vil nu fokusere på de næste løb, udtalte Michael Schumacher om sit exit fra Mercedes.

Ved skiftet til Mercedes får Hamilton en relativ stor lønforhøjelse, samt væsentlig bedre mulighed for at få personlige sponsorater, men den 27 årige brite insisterer på at den primære grund til skiftet er de langsigtede perspektiver i Mercedes GP.

Mercedes GP har tidligere udtalt at de nok ikke forventer mirakler i 2013, men at der afsat enorme ressourcer til 2014 sæsonen når det nye regelment for på chassis og motorer træder i kraft.

Vi følger løbende op på historien, som måske kan udvikle sig til at omfatte Massa som endnu ikke har skrevet under med Ferrari og nu rygtes til at være en kandidat hos Sauber?