Det sker

The Jewel in the Crown

Monacos Formel 1 Grand Prix kan spore sin historie tilbage til 1929, hvor det første af de verdensberømte gadeløb blev afholdt i Fyrstendømmets gader. Løbet var også på kalenderen, da det første officielle VM for Formel 1 blev udskrevet i 1950, og med undtagelse af 1953-54 har det været en integreret del af mesterskabet lige siden. Nu om dage kan ingen forestille sig F1 uden Monacos Grand Prix, og således heller ikke i 2019.
Løbet anses som et af de tre store i motorsport; sammen med Le Mans og Indy 500. Dette års udgave afvikles den kommende weekend og har selvfølgelig deltagelse af Kevin Magnussen, der dermed får sin femte start på banen. Kevin er efter de fem første Grand Prix i 2019 placeret på en fornem syvendeplads i kampen om VM.
Løbet kan som altid følges på Viasat; se hvornår på www.viasat.dk/tv-guide  (husk: i Monaco køres første træningsdag torsdag).

Foruden Kevin er Mikkel O. Pedersen til start i Porsche Super Cup, der køres søndag forud for Formel 1 og kan følges på Eurosport. Følg serien og læs mere på www.racecam.de

GT Open og Euroformula på Hockenheim

På Hockenheim i Tyskland er der også dansk deltagelse. I anden runde af GT Open er Frederik Schandorff til start for Lamborghini-teamet VSR. Se www.gtopen.net
Kun en uge efter gadeløbet i Pau skal Nicolai Kjærgaard og det øvrige Euroformula F3-felt i aktion, ligeledes på Hockenheim. Mere info, se www.euroformulaopen.net

Ovaldebut for Christian Rasmussen

Fredag d. 24. maj bliver Christian Rasmussen indlemmet i en lille kreds af danskere, der har kørt formelrace på en af USA’s berømte/berygtede ovalbaner (de to øvrige er Jan Magnussen og Ronnie Bremer).
Tredje runde af US F2000 Championship afvikles på Lucas Oil Raceway i Indiana (hvor omgangstiderne ligger på ca. 21 sek/omg!).

Se mere på www.usf2000.com/schedule/2019-season/round-5

Dansk Super Kart i Vojens

Anden runde af Dansk Super Kart afvikles den kommende weekend på Vojens Karting Center. Som sædvanlig indeholder mesterskabet fem klasser; Cadett Mini, Cadett Junior, OK Junior, OK og KZ2. I alt er ca. 70 kørere tilmeldt. Der køres finaler både lørdag og søndag.
På www.dansksuperkart.dk er der links til live timing, streaming samt generel info.Siden sidst

Gode resultater i Paus gader

Nicolai Kjærgaard fik en drøm opfyldt, da esbjergenseren i weekendens andet løb i Euroformula Open F3 på den berømte – og krævende – bybane i Pau kunne bestige podiet på andenpladsen.
I de tre løb tællende til det franske Formel 4-mesterskab var der også dansk deltagelse i form af Valdemar Eriksen og Mikkel Grundtvig. Bedst gik det for Valdemar med en flot fjerdeplads i et af løbene. Alle tre danskere er Team Danmark-indplacerede.

Ulrik Linnemann femmer i RallyX Nordic inden hjemmebanebrag

Ulrik Linnemann fra første afdelinger i RallyX Nordic på en femtepladsEfter et udfordrende åbningsløb kunne Ulrik Linnemann alligevel forlade Höljes-banen i Sverige på femtepladsen efter første runde af RallyX Nordic.
Næste afdeling af mesterskabet køres 2. juni i Nysum.

Mikkel på Nordschleife-podie

Efter 6 timers race på berømte Nürburgring Nordschleife kunne Mikkel Jensen og holdkammerater fra ROWE Racing BMW lade sig hylde på podiet for en samlet tredjeplads. Michael Christensen og Porsche udgik kort før mål med teknisk defekt.
Løbet tjener som sidste opvarmning før Nürburgring 24 Hours i juni.

Ingen point til Nicolai Sylvest

Trods to gode kvalifikationsresultater måtte Nicolai Sylvest og holdkammerat hos BMW forlade Most-banen i Tjekkiet uden points efter anden afdeling af ADAC GT Masters.

Thiim på Snetterton-pole

På Snetterton i England blev Nicki Thiim bedste dansker i anden runde af British GT Championship efter en pole position og en fjerdeplads i rundens andet løb.

God dansk fart i EM

Fire danskere kvalificerede sig til finalerne, da anden runde af EM i kartklasserne OK og OK Junior blev afviklet påbanen i Genk. Conrad Laursen satte pole-tiden i OK Junior, men han og de øvrige danskere måtte gå tomhændet hjem fra Belgien.

Schandorff vinder ved CRAA

Finalen i DTC ved Classic Race Aarhus blev vundet af Team Danmark-eliteatlet Frederik Schandorff.     

DASU-arrangementer i den kommende uge

 

DMKA-løbet. MjT 3 20/5 Djursland Motor Klub Auto
Sorø-løbet. OCS 21/5 Automobil Sports Klubben Hedeland
Torsdagsrally Erritsø 23/5 Kolding Automobil Club
4. afdeling af DM i Folkerace Ørnedalsbanen 24-25/5 Frederikshavn Sæby Auto Sport
Autospeedway Skærbæk 25/5 Motor Sport Sønderjylland
West Extreme Track Attack Holstebro 25/5 Dansk Offroad Sport
Super GT Weekend Ring Djursland 25-26/5 Skanderborg Motor Orienterings Klub
DSK 2 Vojens 25-26/5 Vojens Karting Klub
Klubrallykursus Sjælland 25/5 Historisk Motor Sport Danmark
Rally Kjellerup Kjellerup/Silkeborg 25/5 Kjellerup og Omegns Motorklub
SM 3. ØS 25/5 Automobil Sports Klubben Hedeland
DM og Cup 1, afd. Glostrup 26/5 Glostrup R/C Racing
VM Kalundborg 26/5 Kalundborg og Omegns Motorklub
NEZ 2 Norge 26/5 Norge
Klubrallykursus Sakskøbing 26/5 Nykøbing F. Motor Sport

 

Få elitenyhedsbrevet direkte i indbakken. Tilmeld dig her.