Fair, fun & female er navnet på et nyt netværk i motorsporten, der skal gøre det nemmere og endnu sjovere at være kvinde i en – lad os indrømme det – mandsdomineret sport.

 

Gennem en serie af netværksmøder og events får de danske motorsportskvinder bredere indsigt i sporten, mulighed for at lære om fysisk og mental træning, om køreteknik og teknisk indsigt. Formålet er at styrke fællesskabet mellem kvinderne – frivillige som aktive.

 

For selvom der har været kvinder i sporten i årevis, og indtil flere markerer sig helt fremme i en af de få sportsgrene, hvor kvinder kan konkurrere med mænd på lige vilkår, så kunne der være endnu flere kvinder, mener Line Sønderskov, Majbritt Linnemann og Carina Møller, der står bag netværket Fair, fun and female.

”Jeg vil gøre det mere “almindeligt”, at der optræder kvinder i motorsport. Som kører påvirker det mig, at der ikke er så mange, og det synes jeg er forkert. Mest af alt er det forkert, fordi der ikke er noget fysisk, der fraholder kvinder at præstere på samme vilkår som mænd,” siger Line Sønderskov, der selv er aktiv i banesportsklassen Formel 5.

 

”Jeg håber naturligvis, at der kommer flere ind i motorsport, ogsåsom officials og frivillige. Kommer der flere kvindelige kørere gennem vores arbejde, vil det naturligvis også være et plus. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ønsker at konkurrere på samme vilkår som drengene, og har altid set mig selv som en del af drengene. Der skal ingen forskelsbehandling være,” siger hun videre.

 

Indtil videre er der planlagt events til foråret og til efteråret. Den første skal forberede kvindelige aktive på sæsonen, de går ind til med fokus på køretræning, fysik og mentalitet. Den anden er sigtet mod at forberede arbejdet frem mod en ny sæson, herunder med sponsorsøgning.

 

Også en række gå-hjem-møder er i støbeskeen, og de kommer fortrinsvist til at foregå hos klubber og racerteams. Netværket er et af mange tiltag i DASU i forbindelse med de kommende års strategiaftale med DIF, Danmarks Idrætsforbund.

 

”Vi har som erklæret strategimål, at vi skal rekruttere nye medlemmer, herunder kvinder. Men selv hvis vi ikke havde dette mål, ville dette initiativ være yderst velkomment. Det er vigtigt for os i DASU, at vi har en bredde i medlemsskaren, så giver dette initiativ bare et par flere kvinder bag rattene eller som frivillige, så har vi nået meget. Det er først og fremmest vores håb, at dette netværk giver kvinderne en højere grad af fællesskabsfølelse, og kan det klæde dem ekstra godt på til de kommende sæsoner, så er det bare en bonus,” siger DASUs bestyrelsesmedlem Brigitte Klintskov Jerkel, der selv er aktiv kører, når tiden tillader det.

 

Du kan følge Fair, fun and female i Facebook-gruppen her.

 

Fototekst: Line Sønderskov, Majbritt Linnemann og Carina Møller.

 

Foto: Morten Alstrup

 

2 KOMMENTARER

  1. “Det er først og fremmest vores håb, at dette netværk giver kvinderne en højere grad af fællesskabsfølelse,”

    Og det vil man opnå ved at isolere sig i en særlig gruppe kun for kvinder?…. jeg forstår det ikke…

  2. Fællesskabsfølelse kvinderne i mellem, vel. Det giver da ok mening.

    At de så er konkurrenter på banen, er noget helt andet. Også konkurrenter mod mændene. Vi må se, hvordan det går. Det er for nemt at pege fingre ad initiativer, IMHO.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her