Williams F1 bekræfter i dag i en meddelelse, at partnerskabet med Toyota vil ophøre med udgangen af 2009-sæsonen.

– Toyota trådte til i en svær tid for teamet og leverede motorer til i 2007 og til slutningen af 2009. Toyota har været en meget reel partner, der altid har respekteret vores uafhængighed og har forsynet os med førsteklasses tekniske produkter. Vi er stolte af at have arbejdet med sådan et fantastisk firma, og vi er taknemmelige over for teamet i Køln for deres support. Jeg vil gerne udpege og takke Toyota-ingeniørerne og -teknikerne, der har arbejdet i vores team i de sidste tre år, siger teamchef Frank Williams.

Det har længe været en offentlig hemmelighed, at Williams ikke har været helt tilfredse med motorerne fra den japansk/tyske partner. Williams vil offentliggøre motorleverandøren for 2010 inden for kort tid.

Toyota-motorer har siden partnerskabet begyndte taget 10 podieplaceringer – tre til Williams F1, syv til Panasonic Toyota Racing.

Barrichello afviser kontrakt

Flere nyheder er på vej fra Williams-teamet. Flere medier har spekuleret i, om der kom en offentliggørelse af Rubens Barrichello som ny kører i forbindelse med det brasilianske grand prix. De spekulationer skyder Barrichello ifølge Reuters selv ned, men bekræfter, at der har været samtaler, men at der endnu intet konkret er på plads.

Foto: Glen Dunbar/LAT Photografic