Det blev et ultrakort Le Mans 2012 for ‘danskerbilen’, den danskejede Aston Martin Vantage #99 i GTE Am-klassen.

Først satte bilen ud, efter Allan Simonsen havde kørt den i front i klassen. Da problemer var udbedret, men #99 havde sat mere end 20 omgange til, ramte en mekanisk defekt Kristian Poulsen på vej ind i Porsche-kurverne – formentlig et ophæng eller differentiale.

Dermed kom Christoffer Nygaard end ikke i bilen i sit andet Le Mans. Og Lyngby-køreren var forståeligt ærgerlig.

– Det er megasurt, noget rigtigt øv at stå her. Sidst jeg var her (i 2010 i GT1-klassen, red.), havde vi en bil, der kunne vinde, og det havde vi.også i år. Det er lidt once in a lifetime at få sådan en chance, for man ved ikke, om det sker igen, siger Nygaard til Racemag på Le Mans.

– Det kørte rigtigt godt for os, og da Kristian kom på banen matchede han også de andres tider, så det kunne have blevet til så meget mere, slutter han.

Også bilens nok hurtigste kører havde også sat næsen op efter mere.

– Det er rigtig ærgerligt, for vi havde en hurtig bil, og de to andre (Nygaard, Poulsen, red.) er jo hurtige kørere, så det er ærgerligt ikke at få et resultat med hjem. Det er dobbeltærgerligt, for jeg har tidligere kørt i enten en langsom bil eller på langsomme dæk, nu var hele pakken der bare, siger Allan Simonsen til Racemag.

Garagedøren ved Aston Martin #99 blev trukket ned lørdag aften – det traditionelle tegn på, at bilen er trukket ud af løbet.

– Den kunne måske godt laves, men det blev besluttet, at vi trak den. Jeg gider heller ikke køre om andet end podiet, så det var ok. Da Kristian kom ud var vi allerede 25 omgange nede, det er jo ikke sjovt, slutter Simonsen.