Nu kan man komme i gang med gokartsporten – helt gratis. Korsør Kart Klub tilbyder børn i alderen 8-12 år gratis gokartkursus med afsluttende baneprøve i perioden 6. maj til 26. juli.

Går du eller ungerne med tanker om at kaste sig ud i gokartsporten, så giver klubben i Korsør nu en hjælpende hånd til at komme i gang. I løbet af foråret og ind i sommeren er det muligt at få første smag for motorsporten, uden det koster friværdien.

– Vi vil gerne slå et slag for sporten. Børn, der kører kart, oplever ikke blot at dyrke en sportsgren, der får dem i fysisk topform. De får også oplevelsen af fart og spænding under meget trygge forhold, og ikke mindst får man en oplevelse sammen som familie, siger Flemming Stahl, formand for bestyrelsen i Korsør Kart Klub, i en pressemeddelelse.

– Karting handler om meget mere end blot at sidde bag rattet og trykke på speederen. Børnene får en ekstrem god koordinations- og reaktionsevne og en evne til at koncentrere sig. Ting, de kan bruge i alle livets forhold. De får forståelse for teknik, respekt for fart, regler og disciplin. At køre gokart giver overblik – og en fantastisk fysik. Og naturligvis masser af socialt samvær og kammerater for livet. Vores ”gamle” børn kommer her stadig for at snuse til miljøet og sige hej, siger Flemming Stahl.

Han bakkes op af Jason Watt, der også trådte sine barneracerstøvler i gokart i bl.a. Korsør.

– Jeg begyndte at køre kart som 10-årig. Faktisk lagde jeg dengang fundamentet til hele min karriere. Farten, spændingen, kammeraterne. Alt har fulgt mig, lige siden jeg startede som knægt på banen i Korsør Kart Klub, siger Jason Watt.

Watts syvårige søn Noah er allerede nu en habil gokartkører.

– Jeg kan kun ønske for min egen søn, at han får de samme store oplevelser, som jeg fik ved at køre kart. Det er en meget berigende sport både mentalt og fysisk, siger Jason Watt.

Baneprøven, der er en del af kartkurset, giver adgang til at køre gokart i klubber over hele landet, så den udgift sparer man ved at deltage i de gratis kurser. Professionelle trænere står på sidelinjen under kurserne.

Spørgsmål og indskrivning til kurset foregår på mail til Thomas Pedersen: kart@najok.dk – eller kontakt klubben via hjemmesiden (klik her).