Kamui Kobayashi sprang til for en syg Timo Glock i fredagstræningen op til Japans Grand Prix.

I Brasiliens Grand Prix led Glock stadig under skader fra sit uheld i kvalifikationen til samme GP. Ved sæsonen sidste løb i Abu Dhabi i weekenden lød rygterne, at Glock var fit for fight, men sat på sidelinjen for at evaluere den unge japaner med tanke på et sæde i 2010.

En konservativ pitstrategi med et stop sendte japaneren helt op på tredjepladsen før sit pitstop. Undervejs gentog det japanske håb sin kamp med Jenson Button fra Brasilien, da de to mødtes på banen efter første pitstoprunde. Briten måtte trække våben, da Kobayashi var lettere. Men kampen var inspirerende, og Toyotas måske kommende 2010-kører gik uimponeret til værks, da han lod Button udbremse sig selv.

– Det var et virkeligt godt race for mig. I starten overhalede jeg Räikkönen, og det var vigtigt, for det ville have været svært for mig at slutte i top seks, hvis jeg havde været bag ham i mit første stint, siger Kamui Kobayashi.

– Da jeg kom forbi ham var jeg sikker på, at jeg havde farten til at kæmpe om point, og mit mål var at være hurtig hele tiden. Teamet gjorde det fantastisk med strategien, og pitstoppet spillede en stor rolle i at lade mig slutte i pointene. Det er et fantastisk resultat, og jeg er ekstremt glad, siger Kobayashi i en pressemeddelelse.

Nu vil tiden vise, om Kobayashi kommer til at sidde i den ene Toyota-racer i 2010.

Foto: Panasonic Toyota Racing