Kimi Räikkonen har fået et bemærkelsesværdigt comeback til Formel 1, og er lige nu placeret som nummer fem i mesterskabet med 48 point op til den førende Fernando Alonso. Men det er ved at være nu, at sejrene skal komme, hvis han skal gøre sig håb om at stå øverst på podiet når sæsonen er færdig.

Formel1-feltet er så småt begyndt at varme op til næste løb, som finder sted på Spa-banen i Belgien i næste weekend.
En kører, som har rigtig gode resultater fra netop den bane og som af mange benævnes ”King of Spa”, er den finske Lotus-kører Kimi Räikkonen. Med fire sejre er Räikkonen en oplagt kandidat til sejren, men det er dog ikke et faktum som han mener, vil give ham en fordel.

– Jeg har sikret gode resultater på Spa, men hvad der tidligere er sket, hjælper mig ikke nu, udtaler finnen til Autosport.

Efter sit imponerende comeback er snakken hurtigt faldet på, om hvorvidt Räikkonen ville kunne køre med om mesterskabet. Selvom The Iceman og maskineriet fra Lotus lader til at have fundet et fælles gear, så betyder et GP uden en sejr, at der er ét GP mindre til at få de udsøgte 25 point. Kigger man på hvordan sæsonen hidtil har udviklet sig, så betyder sekundære placeringer efterhånden en større afstand til den førende.

– Jeg er nummer fem i mesterskabet og sigter selvfølgelig mod at score flere point end mine konkurrenter foran mig. Hvert løb er meget vigtigt. Teamet arbejder 100%, og vi er nødt til at slå vores rivaler og score flere point end dem.

– Vi forsøger altid at vinde, nogle gange er vi tæt på og det er skuffende at vi endnu ikke har taget det sidste skridt.

Räikkonen har indtil videre scoret sammenlagt 116 point, med tre 2. pladser som sine bedste resultater.
Vi har i nuværende og tidligere sæsoner set kørere kvalificere sig langt nede på gridden og derpå køre sig op på pointgivende placeringer, men det er ikke nogen holdbar løsning i en sæson af denne længde og alle ved, at det kræver stabilitet i både kvalifikation og løb, for at få de nødvendige point og undgå at tabe terræn. Hos Lotus er der dog heller ingen tvivl om, hvor problemet ligger.

– Vi kender grunden til hvorfor; vi har ikke været stærke i kvalifikationen som i løbene, og det gør det hårdere for os på søndagene.

– Selvfølgelig vil vi hellere vinde end at slutte toer eller treer, men det er en lang sæson og jeg syntes vi forbedrer os hele tiden. Hvis det kommer, er det godt, hvis ikke, så vil vi blive ved med at prøve, slutter Räikkonen.

Her på Racemag varmer vi så småt op til næste GP, og vil selvfølgelig være forrest på gridden hvad angår dækningen af næste weekends løb på den legendariske Spa-Francorchamps bane i Belgien.