Det ser nu ud til at 2007-mesteren Kimi Räikkönen skal se F1 fra sin sofa i mindst et år. Det står klart i dag, hvor finnens manager afslører, at forhandlingerne med McLaren om et sæde i 2010 er gået i stå.

– Mulighederne for F1 hos McLaren næste sæson findes ikke længere. Kimi og McLaren var ikke i stand til at nå en aftale, så han kører ikke på F1-niveau, i hvert fald ikke næste år, siger Steve Robertson til den finske avis Turun Sanomat.

Stadig er intet afgjort med henblik på at vende tilbage til F1 i 2011, men det er småt med pladser, der er interessante for den fyrede Ferrari-kører. Red Bull Racing nævnes som en mulighed, hvor Mark Webbers kontrakt løber ud efter næste sæson.

– Kimi udstråler stadig vindervilje. Et sabbatår betyder ikke noget i denne henseende. Det betyder dog, at Kimi kun vil køre for et team, hvor han kan kæmpe om sejre og verdensmesterskabet, siger Robertson.

– F1 vil savne Kimi. Han kæmpede for sit arbejde hen over sommeren og kørte en Ferrari på en sådan måde, som kun de bedste kørere er i stand til, siger Robertson og hentyder til en svær sæson for Ferrari, hvor kun Räikkönen formåede at høste sejre..

Robertson nævner i avisen også, at mulige sæder i 2010 kan være i Le Mans eller rally, og at relationerne til Red Bull er styrkede.

De afbrudte forhandlinger mellem finnen og McLaren styrker de forudsigelser, Racemag tidligere har bragt om en mulig Button/Hamilton kørerkombination hos det engelske team.

Foto: Force India F1