Den 12-årige Østervrå-kører Kevin Daarbak har igen i år kæmpet sig til titlen som dansk mester 2020 i crosskart – nu i 125 ccm. 

Kevin havde allerede kørt sig ind til titlen som dansk mester 2020 inden sidste løb, men fik lige her til sæsonens sidste løb slået sin titel helt fast. Kevin vinder igen alle heats og finalen og får fuldt hus af point.

Kevin havde efter sejr i det danske mesterskab 2019 i 85 ccm valgt at sætte sin crosskart til salg. Vinder karten blev solgt meget hurtigt. Der var i mellemtiden gjort klar til opbygning af helt ny kart igen. Kevin skulle til sæsonen 2020 rykke op i 125 ccm klassen hvor motor er større og tuning er tilladt. Han skulle med sine dengang kun 11 år op og kæmpe mod ”de store drenge”. 

Da sæsonen 2020 var klar til at starte gik det hele i stå – grundet Covid-19. Træninger blev aflyst selvom vi kun ville være få kørere på meget store udendørs arealer. Stor skuffelse når nu den unge Kevin havde set frem til at kunne komme ud og træne og køre løb i hans nye kart. 

Nogle få træninger blev der dog sat op med store begrænsninger. 

Kevin var med det samme godt tilpas i den nybyggede crosskart og fik mere og mere fart i karten. 

Sæsonen 2020 startede så i juni på hans fødselsdag. Racerløb med store restriktioner, zoneopdelinger og uden publikum. Ikke som ventet, men race kunne køres og hele teamet i Daarbak Motorsport var spændte. 

Kevin har i sæsonen kørt 7 DM-afdelinger og et klubmesterskab. Han har været utrolig hurtigt kørende, vist stort overblik og været godt forberedt til hver løb.

Kevin har i hele sæsonen været på podiet. Et mega flot år som nyoprykker til større klasse. Kevin har haft en enkelt anden plads, en tredjeplads og seks førstepladser. Han har derfor afsluttet sæsonen 2020 både som Dansk mester i crosskart 125 ccm og klubmester for Motorsport Nordjylland (MNJ).

Daarbak Motorsport takker alle sponsorer og alle der har hjulpet os i sæsonen – vi er meget taknemmelige.

Se alle DM-stillinger, også i crosskart, her.

Foto: Privat