KERS er denne sæson blev introduceret til Formel 1. Det har dog hele tiden været FIA’s intention også på sigt at benytte teknologien til at opsamle og udnytte energi i WRC, afslører FIA-præsident Max Mosley.

For nylig udtalte Mosley, at FIA’s foretrukne miljøvenlige rute er KERS-vejen, fremfor at overveje alternative brændstoffer – eksempelvis biobrændstof.

– Vores tilgang i Formel 1, som vi også planlægger for WRC, er at opfordre til effektiv udnyttelse af energien fremfor at diktere, hvilken energikilde det skal være, siger Max Mosley.

– Det er vores holdning, at hvis man bedre kan udnytte den eksisterende mængde energi, så er det præcis en vej, bilindustrien bør og vil bevæge sig. KERS er et eksempel på det, men andre kan være genanvendelse af energien fra udstødning og endda fra kølesystemet, hvilket vi vil se i F1 i 2013, tilføjer han.

Selvom tiltag sker andre steder – eksempelvis Citroens hybridbil – vil teknologierne først blive set i F1, herefter blive overført til rally. De skal dog fortsat udvikles, inden de er klar til at blive introduceret til andre klasser. Hvornår det vil ske, er endnu uvist.

Foto: