Ken Block har bekræftet, at han i 2012 vil deltage i den amerikanske rallycross-serie “Global Rallycross”.

Den amerikanske rallykører, som er kendt for sine spektakulære Gymkhana videoer, skifter focus fra WRC serien til løbserier i USA efter ønske fra sine sponsorer.

I det amerikanske radioprogram “Tech House of Speed”, sagde Block at han vil bruge mere tid på at konkurrere i USA i 2012. “Jeg har ikke budgettet klart endnu, men rallycross er en stor prioritet.

Blocks eneste smag på rallycross var i dette års X Games. Problemer med den nye Fiesta betød dog, at Ken Block ikke fik kørt så meget ved den lejlighed.

“Jeg nød virkelig den dør-til-dør-konkurrence vi havde ved X Games, det er en fantastisk måde at køre disse utrolige biler på og jeg vil køre hele Global Rallycross serien næste år” sagde Block, der også arbejder med planer om at udvide sit Gymkhana World Tour til fem eller seks opvisninger i 2012.

Sideløbende med Rallycross begivenheder, vil Block tilbage til Rally America serien:

“Jeg vil helt sikkert køre “100 Acre Woods Rally” i Missouri og jeg vil gerne køre flere rally’er, men det afhænger af om Rally Amerika kan passe ind i Global Rallycross kalenderen. Jeg vil køre så meget rally jeg kan. Det bliver ikke et fuldt mesterskab, men så mange løb som jeg kan inden for budgettet og tidsplanen” sagde Ken Block.

Ken Block
Ken Block rallycross Ford Fiesta 4wd Turbo