Læs om de indplacerede Team Danmark/DASU-talenters weekend her.

Hele tre gange havde det berømte podie på Monza besøg af danske kørere den forgangne weekend, den ene endda for at blive hyldet som sejrherre.


Det skete da Frederik Vesti lørdag besteg det øverste trin som vinder af Formel 3-hovedløbet efter en fantastisk præstation (startede som P9!). 

Senere samme dag var det Christian Lundgaards tur efter en fin tredjeplads i Formel 2. Christian kom også på podiet efter søndagens sprintrace, igen for tredjepladsen (der senere blev ændret til andenpladsen da vinderen blev diskvalificeret). Et dobbelt-podium i F2 og F3 er sjældne grundet den ekstreme konkurrence i de to klasser.

Desværre udgik Frederik søndag efter en mindre kollision, og det samme skete for Kevin Magnussen i Formel 1 efter mekanisk defekt. Forinden havde Kevin leveret sin hidtil bedste kvalifikation i år som P 15.


Det italienske F1 Grand Prix blev sensationelt vundet af Pierre Gasly.
 
Find stillinger, livetiming, resultater etc. på hjemmesiderne her:

formula1.com
fiaformula2.com 
fiaformula3.com


Husk også at lytte til seneste podcast fra Det ternede flag, hvor vi har Christians træner Dennis Wounlund i studiet til en tur ind i coronaboblen.


Sejrsstime stoppet


Efter at have vundet de seks første løb i USF2000 blev femte afdeling af mesterskabet i Indianapolis det foreløbige stop for sejre for Christian Rasmussen. Danskeren hentede en femteplads, en sjetteplads og en sidsteplads, efter han blev påkørt på formationsomgangen. Han har dog stadig en stor føring i den samlede stilling.

Podier til Schandorff, Rossel og Buus på Nürburgring

Anden afdeling af løbsserien GT World Challenge Europe blev afviklet som et sekstimersløb på Nürburgring i Tyskland. Bedste dansker blev Frederik Schandorff, der sammen med Kujala/MacDowell besatte andenpladsen i Silver-kategorien i deres Barwell Motorsport Lamborghini. Se det samlede resultat på linket her
 
Bastian Buus og hans tyske makker fortsatte den flotte stime i European GT4 Series ved at vinde begge løb i klassen Pro/Am på samme bane i deres Porsche fra Allied Racing, den sidste sejr var tilmed sejr i generalklassementet. Nicolaj Møller Madsen havde problemer i første løb, men hentede en andenplads i ProAm i andet.
 
Endelig fejrede Kevin Rossel sin indplacering i Lamborghinis Young Driver program ved at vinde en afdeling af løbsserien Lamborghini Super Trofeo Europe og besætte tredjepladsen i løb 1 sammen med holdkammerat Di Folco, ligeledes på Nürburgring.


Jonathan stadig med fremme i FIA Academy

Det blev til en tiendeplads i finalen til Jonathan Weywadt i anden runde af FIA Karting Academy Trophy, og det betyder han stadig er i top-3 i den samlede stilling før sidste runde.
Freya Normann kom i mål som nr. 20. Løbet blev kørt i Genk, Belgien.

Se løbene på YouTube her.


Tredjeplads til Ulrik Linnemann

4 og 5. runde af RallyX Nordic blev kørt på Nysum-banen ved Hobro og hele den nordiske elite var til start. Bedste dansker i Supercar blev Ulrik Linnemann med en podieplads lørdag i finalen, mens søndagens finale gav en sjetteplads. Tobias Daarbak og Dennis Rømer havde uheld undervejs og nåede ikke finalerne.


Søren Jelsbak kom øverst på podiet da han vandt finalen i Crosscar lørdag. Efter finale søndag blev det til en fjerdeplads samlet.
 
Find resultater og stillinger på RallyX Nordics side her.

Foto: Bryn Lennon – Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Husk, du kan få elitenyhedsbrevet direkte i indbakken – tilmeld dig her.