Ferrari og McLaren starter søndagens malaysiske gp som nummer 17 (Button), 19 (Alonso), 20 (Hamilton) og 21 (Massa). Dermed bliver årets tredje løb formentlig endnu et underholdende løb, hvor de fire titelaspiranter skal kæmpe om at komme frem i rækkerne.

I Q1 i lørdagens kvalifikation skyndte flere teams sig på banen for at sætte en tid. McLaren og Ferrari forholdt sig usædvanligt afventende i hvad der må betegnes som årets meteologiske brøler.

– At kvalificere sig som 17. og 20., med hvad dagens sidste træningssession tydeligt havde vist var en meget konkurrencedygtig bil, var naturligvis meget skuffende for alle involverede, siger McLaren Mercedes’ teamchef Martin Whitmarsh.

– Så hvorfor skete det? Det skete, fordi flere teams, der havde set på vejrradaren, troede at regnen, der faldt lige før starten af Q1 ville være forbipasserende, og at slutningen på Q1 derfor ville være meget tørrere. Som vi nu ved, så gik det ikke sådan. Set i bakspejlet ville det derfor have været bedre, hvis vi havde sendt vores biler ud i begyndelsen af Q1 i stedet for at vente på hvad radaren havde fortalt os, ville være tørrere og bedre betingelser, siger Whitmarsh i en pressemeddelelse, som har nærmest samme ordlyd som Ferraris ditto.

Foto: Vodafone McLaren Mercedes