Motorsportsverdenen er her til morgen i chok over de nyheder, der kom fra USA i nat. Justin Wilson er død af de kvæstelser, han pådrog sig i søndagens løb på Pocono Raceway.

Den 37-årige brite, der fik sig en stor karriere i netop USA, blev ramt i hovedet af vragdele på omgang 180 af 200 i søndagens IndyCar-løb, efter en anden kører var crashet foran ham. Andretti Autosport Honda-køreren blev straks tilset af banens sikkerhedsteam og fløjet til Lehigh Valley Hospital-Cedar Crest i Allentown, hvor hans liv natten til tirsdag desværre ikke stod til at redde.

Mark Miles, direktør i Hulman & Co., og partner i IndyCar og for Indianapolis Motor Speedway siger i IndyCars pressemeddelelse følgende:
– Det er en ufatteligt trist dag for IndyCar, og for hele motorsportsverdenen. Justins formidable evner i en racerbil blev altid matchet af hans urokkelige karakter og venlighed, hvilket har gjort ham til en af feltets mest respekterede kørere. Som vi ved, så er hele motorsporten én stor familie, og vores vej videre vil fokusere på, at Justins familie får al den support, de har brug for i denne ubegribeligt svære tid.

Justin Wilson voksede op i engelske Sheffield og nåede i Europa hele vejen til Formel 1, hvor han i 2003-sæsonen kørte for både Minardi og Jaguar med et point og en 8. plads i det Amerikanske Grand Prix på Indianapolis som bedste resultat. Senere kastede Justin Wilson sig over en række amerikanske serier, hvor han blandt andet kørte 174 løb i IndyCar og vandt Daytona 24h samlet i 2012 med Michael Shank Racing.

Justin Wilson efterlader sig sin kone Julia og to døtre.