JR Hildebrand, der retteligt hedder John R. Hildebrand, kan sammen med unge Alexander Rossi blive den den første amerikanske racerkører i knap tre år i formel 1.

Ikke siden Scott Speed sad i Toro Rosso-raceren i begyndelsen af 2007 har en amerikansk kører været i motorsportens ypperste klasse. JR Hildebrand har muligheden for at snuppe rollen som reservekører i Force India-teamet, mens Alexander Rossi får en test hos BMW Sauber som en præmie for resultaterne i Formula BMW i 2008. Hildebrand synes dermed at være den af de to, der er tættet på F1.

– Jeg er ekstatisk over at få lov at få min første F1-oplevelse. Jeg har hørt så meget om bilens præstationer og ved, at den vil være hurtigere og mere responsiv end noget jeg nogensinde har siddet i tidligere. Jeg ved, at det er en stor udfordring, men jeg føler mig klar til at håndtere den. Målet er at lære banen og bilen at kende og så forhåbentlig kunne vise mit potentiale, siger JR Hildebrand, hvis største succeser tæller Indy Lights-titlen og overbevisende kørsel på det amerikanske hold i A1 GP.

Selvom USA nu har sit eget Formel 1-team, så er sporten stadig fjern fra den amerikanske kultur.

– Som amerikaner har vi ikke nødvendigvis samme kultur som i F1, men alt hvad der er så imponerende og cutting-edge fortjener respekt. Jeg håber, at jeg kan yde bilen og mig selv retfærdighed, siger JR Hildebrand.

Foto: Force India F1