Den 12. og 13. maj blev året første afdeling af NEZ Cup (FIA Northern European Zone Rallycross Championship) kørt på Nysumbanen ved Hobro. Banen har flere gange afholdt den afsluttende afdeling, men i år skulle man altså starte serien på dansk grund. Efterfølgende skal der så køres i Norge, Litauen og Letland.

I 1600-klassen savnede man nok lidt flere danskere, men Ulrik Linnemann var mødt frem, og fik endnu et løb og endnu en sejr i hans flotte Peugeot 207 Super1600. Ulrik var urørlig gennem hele weekenden, og kunne køre over målstregen med et forspring på mere end 9 sekunder til Reinis Nitišs fra Letland.

Der var masser af rallycross-action på Nysumbanen

I 2000-klassen var der derimod flere danskere med i toppen, og allerede nu har Allan og Jan Jørgensen meldt ud, at de i år kører efter en god placering i det samlede NEZ Cup mesterskab.
Der var tætte kampe i alle heat og efter en tæt og intens finale, kunne Allan Jørgensen fejre den bedst tænkelige start, da han krydsede stregen som nr. 1 i sin Opel Corsa. Også 2. og 3. pladsen blev besat af danskere, da Dennis Christensen snuppede 2. pladsen i sin flotte Clio, mens Jakob Teil Hansen kunne åbne sin sæson med en 3. plads.

Løbets bedst besatte klasse var den såkaldte åbne klasse, som vi i dansk rallycross kender som ”Supernational”. Har var der mødt hele 18 kørere op, og specielt de ”vilde Volvoer” fra Norge var der store forventninger til. Der blev leveret god underholdning i denne klasse, og den tilskuervenlige kørestil skaber næsten altid god underholdning. Der var flere danskere til start i klassen, og specielt Peder T. Jensen havde sat næsten op efter et godt resultat, da han også forventer at køre hele serien i år. Peder T. Jensen endte på en samlet 6. plads i klassen, mens sejren denne gang gik Ole Frøshaug, der med sin hurtige Volvo S40 Mk 1 var hurtigste mand gennem hele weekenden.

I 4WD klassen var der desværre blot mødt 3 kørere til start, og nordmanden Håkon Gjesdal Nilen snuppede sejren i sin Volvo S40 foran Kazimieras Gudziunas (Ford Puma) og Teil Hansen (Ford Focus).

Alt i alt endnu et rigtig godt løb på Nysumbanen, hvor de for alvor er ved at få styr på det hele. Stor ros til klubben og man kan kun håbe på flere større rallycross løb på banen.

 

Se det samlede resultat her: http://www.rallycrossdk.com/NEZ/