Det er rent Brawn GP i første række, når starten går til Australiens Grand Prix. Det ’nye’ team har levet op til de forventninger, der er skabt gennem de sidste tests før sæsonstarten.
 
– De sidste seks måneder har været så hårde for os, vi vidste ikke, om vi havde en fremtid i f1, så at sætte den på pole her er helt utroligt. Jeg er nødt til at takke teamet, de har gjort et fantastisk stykke arbejde. Morgenens træning gik fint på begge typer dæk, jeg havde lidt problemer med at køre med let fuelload, men det var meget bedre med mere i tanken, siger Jenson Button efter kvalifikationen, hvor han starter efter sin teammate.

– Det har været nogle kritiske måneder, så jeg er også utroligt glad for at være her. Det er fantastisk, hvad Ross (Brawn, red.) har begået, og teamet har arbejdet helt fantastisk, så et stort tak til dem, også dem derhjemme, siger Rubens Barrichello.

Efter de to Brawn GP-biler kommer endnu en overraskelse. Sebastian Vettel sætter den Adrian Newey-designede Red Bull-Renault på tredjepladsen som bedste bil uden de omstridte diffusere.

– Jeg har haft nogle korte sessioner, og vi havde tekniske problemer her i morges, så vi har ikke fået gennemgået vores testprogram, men vi har kigget dybt i telemetrien og er kommet op med en bil, der virker. Det ser utroligt tæt ud, men vi har et godt udgangspunkt, siger Sebastian Vettel.

Nico Rosberg, der har domineret de tre træningssessioner, starter som nummer fem efter Robert Kubica, den enlige BMW Sauber i Q3.

I Q2 nåede Fernando Alonso i Renault nøjagtig ikke med. På en 12. plads var han på en hurtig omgang og havde sat personlige bedste sektortider, men kørte af banen i det næstsidste sving.

Den regerende verdensmester Lewis Hamilton nåede aldrig ud til Q2 pga. tekniske problemer.

Uofficielle tider fra kvalifikationen:

Pos., kører, team
1. Button, Brawn GP-Mercedes, 1:26,202
2. Barrichello, Brawn GP-Mercedes, 1:26,505
3. Vettel, Red Bull-Renault, 1:26,830
4. Kubica, BMW Sauber, 1:26,914
5. Rosberg, Williams-Toyota, 1:26,973
6. Glock, Toyota, 1:26,975
7. Massa, Ferrari, 1:27,033
8. Trulli, Toyota, 1:27,127
9. Raikkonen, Ferrari, 1:27,163
10. Webber, Red Bull-Renault, 1:27,246

11. Heidfeld, BMW Sauber
12. Alonso, Renault
13. Nakajima, Williams-Toyota
14. Kovalainen, McLaren-Mercedes
15. Hamilton, McLaren-Mercedes

16. Buemi, Toro Rosso-Ferrari
17. Piquet, Renault
18. Fisichella, Force India-Mercedes
19. Sutil, Force India-Mercedes
20. Bourdais, Toro Rosso-Ferrari

Racemag følger reaktionerne i løbet af dagen.