Den tidligere Formel 1-kører Jean Alesi skal køre Indianapolis 500 i år. Franskmanden får dermed sin debut i IndyCar serien, og skal prøve kræfter med ovalbane for første gang.

Det tog tidligere på året overskrifter, da Rubens Barrichello annoncerede, at han ville skifte til IndyCar i denne sæson. Det er dog en overraskelse, at Jean Alesi nu følger trop. Han har siden han holdt op i Formel 1, kørt både DTM og 24 timers Le Mans løb, men i de seneste sæsoner er det ikke blevet til mange løb.

Kontrakten med det legendariske Newmann/Haas team er kommet i stand ved at Jean Alesi er ambassadør for Lotus, der i år leverer motorer til den amerikanske formel-serie.

Jean Alesi skal igennem samme test og forberedelse, som alle andre nybegyndere påkræves ved debut på ovalbaner – herunder Indianapolis Motor Speedway.

– Jeg er ekstremt begejstret over det. Jeg er ikke bekymret, men jeg føler et stort pres på mig. Jeg vil forsøge at være så fit som muligt og i topform for at levere et godt job, udtaler den 47-årige Jean Alesi i en pressemeddelelse.

Det bliver spændende at se franskmanden i dette come-back i toppen af international motorsport. Han var i sin tid i Formel 1 og i DTM kendt for at være en rigtig aggressiv og risikovillig kører, så interessant om han stadig har den gejst.