Jan Magnussen tester NASCAR i USA i dag. Den danske alsidige racerkører er kaldt til endnu en test i NASCAR for Hendrick Motorsports, et af de absolutte topteams i den ærkeamerikanske serie.

Magnussens test er kommet i stand via danskerens amerikanske arbejdsgiver GM og Pratt & Miller, der bygger biler til både Magnussens Le Mans- og ALMS-indsats og til NASCAR.

Faktisk har danskeren ved to tidligere lejligheder testet NASCAR for teamet, men de har indtil nu være hemmeligholdt. Jan Magnussen er kaldt til test, da teamet forbereder sig på at køre på almindelige racerbaner, road courses, som supplement til de traditionelle ovalbaner.

– Jeg kan slet ikke forklare, hvor stort det er for mig, at få lov at teste for Hendrick Motorsports, siger Jan Magnussen.

– NASCAR er det største i USA og når man så får en henvendelse fra det absolutte topteam, så er det svært at skjule sin begejstring. Jeg var blot indkaldt til en enkelt test med noget udviklingsarbejde sidste år, men det har altså udviklet sig til mere, hvilket jeg selvfølgelig er rigtig glad og stolt over, siger danskeren, der får sit at slås med i dagens løb.

– At køre en NASCAR er så vildt. Med 900 HK og ingen traction control er det et vilddyr, der laver hjulspin ligegyldigt hvilket gear man er i, så det er virkelig en bil man skal arbejde med, hvilket jeg elsker. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg gerne ville prøve at køre NASCAR, men at komme ind der, er lige så svært som at nå Formel 1, så bare det at teste for Hendrick Motorsports er fantastisk. Og så er det en lidt vild tanke, at jeg nu har prøvet alt, hvad der er at prøve af biler indenfor motorsport, siger Magnussen.

Foto: Thomas Norsted, www.racemag.dk