Under hårdt pres lykkedes det Jan Magnussen at kvalificere sig til søndagens Toyota/Savemart 350-løb i NASCAR. Magnussen starter som nummer 32.

Men til trods for minimal forberedelse på banen og svære betingelser i kvalifikationen, der bliver afviklet over en enkelt omgang, fik Magnussen sikret sin deltagelse i løbet, hvor han bliver første dansker til start i det, der er USA’s næststørste sport.

– Jeg er meget, meget lettet. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været udsat for et lignende pres. Jeg nåede kun 10 omgange i træningen og derefter var der kun en enkelt omgang i kvalifikationen, til at sætte tiden, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

– Der er så mange mennesker involveret i teamet og der bliver brugt så mange penge på at kunne deltage, og så kommer det hele ned til et minut og sytten sekunder, hvor jeg ikke må fejle, for så er det hele slut. Min omgang var langt fra optimal, og jeg er ikke tilfreds med tiden, men det er et kompromis om at køre stærkt og så køre en sikker omgang, så set i bakspejlet var jeg nok for forsigtig, siger Magnussen.

– Jeg tror ikke, det havde været umuligt at komme i top ti, hvis jeg ikke skulle gå på kompromis med min omgang. Desuden får man kun omkring 1/3 omgang inden omgangstiden starter og der fik jeg ikke varmet dækkene ordentligt, hvilket også kostede rigtig meget på tiden. Så der var meget nyt at lære, men det gik trods alt og nu har vi to træninger lørdag, hvor jeg kan lære banen bedre at kende og få lavet en god opsætning på bilen til løbet, siger Magnussen om den lidt omvendte verden i NASCAR.

Magnussen slog Mattias Ekström, der skal starte som nummer 38. Kasey Kahne starter på pole position.

Se galleri fra løb og test her!

TIP! Der er links til livetiming, webradio, tv-tider mv. under www.racemag.dk/events

Foto: Jan Kaiser