Jaguar har i dag annonceret sit comeback til international motorsport. Det kommer til at ske i FIA Formula E, når serien går ind i sin tredje sæson i efteråret 2016. Her vil Jaguar stille op som fabrikant med eget team, da den elektriske serie giver gode udviklingsmuligheder for fremtidens elektriske drivlinier til Jaguar og Land Rover.

Nick Rogers, Group Engineering Director for Jaguar Land Rover er stolt over Jaguars tilbagekomst til motorsporten – og Formula E:
– Jeg er stolt af at kunne annoncere Jaguars tilbagekomst i motorsporten med deltagelsen i FIA Formula E. Elektriske køretøjer vil absolut spille en rolle i Jaguar Land Rovers fremtidige produktportefølje, og Formula E vil give os en unik mulighed for at udvikle vores elektriske teknologier. Mesterskabet vil gøre det muligt for os at designe og teste vores teknologi under ekstreme forhold, siger han og fortsætter:
– Det er min vurdering, at vi over de næste fem år vil se flere nyskabelser i bilverdenen, end vi har set i de seneste tre årtier. Fremtiden handler om at være mere forbundet og mere bæredygtig – og elektrificering samt letvægtsteknologi er vigtigere end nogensinde før. Formula E har set denne tendens og reageret på den – og seriens banebrydende tilgang passer perfekt til vores brand.

Det nye Formula E-team vil arbejde sammen med Williams Advanced Engineering, der er hentet ind som teknisk partner. Williams og Jaguar har tidligere arbejdet sammen på en række elektriske projekter, herunder Jaguars konceptbil C-X75.

Jaguars teamchef James Barclay forklarer, at valget af Formula E er sket efter lange overvejelser. Jaguar ville gerne tilbage i motorsporten, men det skulle ikke være på en tilfældig måde:
– Vi så på alternative veje til et motorsportscomeback. Dette er en utroligt vigtig beslutning for Jaguar, og vil ville gerne gøre det rigtigt fra start. Med vores fremtidige planer om flere elektriske gadebiler, så vi Formula E som et oplagt valg med store fordele. FIA har mange spændende planer for serien, og vi er stolte af at være blandt de første bilproducenter, der deltager i serien med eget team. Der er meget arbejde at gøre frem mod vores første løb, men vi ser frem til det.