Barum Rally i Tjekkiet er 8. ud af 11. afdelinger i årets IRC-mesterskab. Dermed er mesterskabet ved at gå ind i sin afgørende fase. Nu er det vigtigt for de førende i mesterskabet at få nogle point på kontoen – men samtidigt er det blevet sværere for dem.

IRC bliver nemlig lige så stille mere og mere attraktivt at deltage i. I hvert fald hvis man kigge på antallet af Super 2000 biler blandt de startende. Denne gang er der hele 25 af disse biler til start og det er ny rekord.

Der har tidligere i år været nogle ganske store navne på startlisten i de enkelte rallies. Kørere, som ikke deltager i hele serien, men som sagtens kan forstyrre de faste kørere ved at tage point. Sebastien Ogier gjorde netop det ved at vinde Monte Carlo Rally og denne gang må de faste IRC-kørere se i øjnene, at de skal dyste med Roman Kresta. Tidligere WRC-kører for Skoda og tidligere vinder af netop Barum Rally. Ja, faktisk har han vundet det hele 3 gange tidligere. Denne gang er han bag rattet af en Peugeot 207 Super 2000 og må regnes som en af topkandidaterne til en sejr.

En anden gæstekører er Evgeny Novikov fra Rusland. Den unge russer kører ellers VM-rally i Citroëns junior-team, men har altså fundet tid til en start i Barum rally. Her skal han køre i en Skoda Fabia Super 2000. Der er en del interesse omkring Novikov, da han efter Rally Finland har brudt med sin hidtidige andenkører. Det er endnu ikke offentliggjort, hvem Novikov har ved sin side i Tjekkiet, men det forlyder, at det bliver den erfarne belgier, Stephane Prevot. Barum Rally bliver en perfekt lejlighed for de to til at køre sig ind på hinanden.

Blandt de vanlige IRC-kørere er det tjekkiske Jan Kopecky, som de fleste peger på som favorit i rallyet. Han er i øjeblikket toer i mesterskabet, kun 5 point efter Kris Meeke, og har haft en stærk sæson. Han har dog endnu til gode at vinde et IRC-løb, så mon ikke han gerne vil gøre noget ved det i denne week-end i sit hjemlands IRC-afdeling.

Barum Rally har også et dansk hold blandt de 119 startende. Det er Martin Knudsen og Søren Kjær, som stiller til start i den Honda Civic Type R, som de anvendte i flere DM-rallies i sidste sæson. Hondaen er en to-hjulstrækker og Martin Knudsen har derfor ingen ambitioner om at blande sig med de hurtigere Super 2000 biler, men selv om det er hans første start i et IRC-rally, betyder det ikke, at han ikke tror på sine chancer. Et hollandsk hold stiller til start i en tilsvarende bil og dem har Martin Knudsen sigtet indstillet på. “Vores primære mål er naturligvis en slutplacering foran hollænderne,” slår han fast!

Foto: Åge Kirketerp Jensen