Det blev finske Juho Hanninen (billedet), som fik mest ud af IRC-rallyet på Sardinien. Med en sejr øgede han sin føring i mesterskabet, men det var først efter et rally som bød på meget hård kamp om føringen og som også indeholdt en hel del dramatik.

Begivenhederne tog fart allerede på rallyets første prøve lørdag morgen. Først måtte første mand i sporet, WRC-køreren Sebastien Ogier, tidligt ud af bilen for at skifte et hjul og senere på prøven opgav hans motor at køre videre, så man fik ikke set meget til, hvordan han ville klare sig i forhold til de faste IRC-kørere.

En af dem, britiske Guy Wilks, kom dog heller ikke igennem prøve 1. 7 kilometer inde på prøven kørte han af vejen med meget høj fart. Wilks klagede over smerter i ryggen og blev straks fløjet på hospitalet, hvor man konstaterede revner i to ryghvirvler. Han er her søndag aften stadig på hospitalet i Sardinien, men det forlyder at han har det godt efter omstændighederne.

Endnu en kører kom ikke igennem den første prøve. Norske Andreas Mikkelsen, som startede i sit første IRC-rally i denne sæson, indledte med at tage sig en rulletur i sin Ford Fiesta S2000. Han kom dog senere tilbage i rallyet om søndagen, men var naturligvis langt bagude.

Blandt de tilbageværende var der hård kamp, men lørdagen endte med, at det ikke var en af de faste IRC-kørere, som førte rallyet. Det var i stedet italienske Paolo Andreucci, som igennem dagen havde skiftedes til at være i spidsen med Kris Meeke. Andreucci var dog på ingen måde sikkert i front. Meeke var kun 7,4 sekunder bagude, mens den mesterskabsførende Juho Hanninen lurede yderligere 3,9 sekunder efter.

Rullen skulle derfor stadig holdes stram søndag morgen, men der kneb det lidt for Andreucci at komme i gang, for på første prøve fik han stryg med hele 21 sekunder og vupti, var både Meeke og Hanninen forbi med Meeke i front. Det varede så kun til næste prøve, hvor de to byttede placering. Der blev kæmpet benhårdt, men på søndagens 3. prøve var det slut for Kris Meeke. Prøven var en af dem, som blev transmitteret direkte på Eurosport, så TV-seerne kunne følge direkte med i, hvordan Kris Meeke røg af vejen og måtte opgive at fortsætte.

Herefter var det op til Hanninen at forsvare sit forspring på lidt over et halvt minut ned til Andreucci, som til gengæld stadig måtte køre til for at holde sig fri af den anden Skoda Fabia S2000 kørt af Jan Kopecky. Men selv om Kopecky inden sidste prøve kun var 1,8 sekund bagude satte italieneren lige tingene på plads med hurtigste tid af alle på rallyets sidste prøve og kunne holde sin andenplads.

I mesterskabsstillingen befæstede Juho Hanninen sin førerposition yderligere, mens teamkammeraten, Jan Kopecky, rykkede fri på andenpladsen. Hanninen ønskede sig mange point med fra Sardinien, så han havde lidt at give af i de kommende asfalt rallies. Det fik han, så nu er der pres på de øvrige.

Foto: IRC

Resultat:
1: Juho Hanninen/Mikko Markkula – Skoda Fabia S2000
2: Paolo Andreucci/Anna Andreucci – Peugeot 207 S2000 (+35,6)
3: Jan Kopecky/Petr Stary – Skoda Fabia S2000 (+38,2)
4: Thierry Neuville/Nicolas Klinger – Peugeot 207 S2000 (+5:58,6)
5: Bruno Magalhaes/Carlos Magalhaes – Peugeot 207 S2000 (+9:55,8)
6: Teemu Arminen/Tuomo Nikkola – Subaru Impreza STi (+10:12,3)
7: Luigi Ricci/Maurizio Barone – Subaru Impreza STi (+11:33,4)
8: Daniele Batistini/Carlo Pisano – Peugeot 207 S2000 (11:58,1)

Mesterskabsstilling – kørere:
1: Juho Hanninen – 42
2: Jan Kopecky – 31
3: Guy Wilks – 25
4: Bruno Magalhaes – 17
5: Kris Meeke – 15
6: Mikko Hirvonen – 10
7: Paolo Andreucci – 8
8: Nicolas Vouilloz – 6
9: Stephane Sarrazin – 5
-: Gabriel Pozzo – 5
-: Thierry Neuville – 5

Mesterskabsstilling – konstruktører
1: Skoda – 80
2: Peugeot – 46
3: M-sport – 15
4: Subaru – 10
5: Ralliart – 8