Kenyanske Carl Tundo vandt et Safari Rally uden deltagelse fra de førende IRC-teams.

3. afdeling af IRC-mesterskabet flyttede som ventet ikke meget rundt på stillingen. Ingen af de førende hold fra de første to afdelinger var på startlisten og dermed var løbet et åbent opgør imellem fortrinsvis afrikanske hold, som formodentlig ikke kommer til start til nogen af de øvrige løb på IRC-kalenderen.

I ugen op til rallyet var der lagt op til et rigtigt krævende Safari Rally, da løbsområdet blev ramt af nogle kraftige regnskyl og der var frygt for at regntiden var kommet og at prøverne ville blive forvandlet til et rent mudderbad. Så galt gik det dog ikke. Regnen holdt sig væk under løbet og prøverne var rimeligt tørre.

Løbet endte som en stor triumf for Mitsubishi, som tog sig af alle 3 podieplaceringer. Vinderne blev Carl Tundo/Tim Jessop foran Alistair Cavenagh/Saleem Haji og Lee Rose/Nick Patel på 3. pladsen. Alle 3 teams er fra Kenya. Ingen af dem har markeret sig synderligt udenfor Afrika, men vinderen, Carl Tundo, var også med helt fremme i feltet, da Safari Rally i 2007 også talte til IRC. Her blev han nummer 2 efter Conrad Rautenbach.