Intercontinental Rally Championship, IRC, går nu ind i slutfasen I 2012-mesterskabet. Ukraines Prime Yalta Rally er 10. afdeling af 13 og byder på varme og lange, varierende strækninger, ikke ulig rallies længere sydpå, fx Tour de Corse.

Det er den pittoreske Krim-region ud til Sortehavet, der lægger veje til rallyet, der køres fra fredag.

Startlisten byder på et par overraskelser – men også et markant fravær af de vanlige IRC-kørere. Blandt andre IRC-etteren Andreas Mikkelsen tager ikke turen til Krim, da han har scoret point i otte rallies ud af de ni afviklede. Da man ifølge IRC-reglerne kun kan tælle otte løb i det samlede regnskab, har Skoda UK-teamet valgt at spare den lange tur østpå.

Fraværet af nogle af stjernerne kan give nye talenter mulighed for at høste ekstra opmærksomhed. Et talent, der spås gode muligheder er finske Mikko Pajunen, der tidligere på året deltog i IRC-rally for FWD. Denne gang stiller han dog med en Ford Fiesta S2000 med Kimi Räikkönens tidligere codriver Kai Lindström ved sin side. Italiensk/rumænske Marco Tempestini er også del af lidt af en nyhed. Subaru-køreren kan nemlig også spotte sin søn i startopstillingen. Simone Tempestini kører også en Impreza STI.

Det bliver også til gensyn hjemmebanehelten Yuriy Protasov, der i hvert fald stiller med afprøvet materiel. Russeren kører i en en Ford Fiesta RRC magen til den, Giandomenico Basso vandt Rally San Marino med.

Kørerne skal igennem 14 specialprøver over 261,87 kilometer.

Følg rallyet via livetiming og kommentarer her.