Der bliver hektisk aktivitet i og omkring den brasillianske by, Curitiba, i den kommende week-end. Racerbanen i byen er vært for første afdeling af WTCC, hvor Michel Nykjær debuterer i sin diesel Seat Leon, men derudover er banen også udgangspunkt for anden afdeling af årets IRC-mesterskab.

Første afdeling var Rally Monte Carlo, der blev vundet af finske Mikko Hirvonen i den nye Ford Fiesta S2000. Men da han resten af året er travlt optaget af sin deltagelse i WRC, er han ikke til start i Curitiba – og forventes i det hele taget ikke at deltage i yderligere IRC-rallies i 2010. Favoritværdigheden må derfor tildeles den regerende IRC-mester, Kris Meeke. Meeke fik ganske vist ikke nogen særlig god start på 2010-sæsonen, da han kørte af vejen og udgik af Rally Monte Carlo, men i 2009 fik han netop stukket mesterskabskursen ud med en sejr i Rally Curitiba. Ydermere er han den eneste blandt de kørere, der forventes at kæmpe om mesterskabet i år, som har deltaget i det brasillianske rally tidligere, hvilket også må give ham en fordel. Især da fredagens 7 prøver – og dermed halvdelen af rallyet – er identiske med prøverne sidste år.

Det bliver især i Skoda-teamet, at Kris Meeke skal finde sine nærmeste konkurrenter. Jan Kopecky, som blev toer i mesterskabet i 2009, skal også have sin sæson sat ordentligt igang efter han lavede et par fejltrin i Monte Carlo og kun blev nummer 5 der. En bedre start fik hans teamkammerat, Juho Hanninen, som blev toer i Monte Carlo og dermed reelt fører IRC-mesterskabet i øjeblikket. Finnen er hurtig på grus, hvilket han demonstrede i det russiske IRC-rally i 2009, hvor han vandt. Endelig har vi også britiske Guy Wilks til start i en Skoda. Han fandt sig aldrig tilpas på de lumske, isbelagte bjergveje i Rally Monte Carlo, men mon ikke han er noget mere tryg med grus under hjulene?

Rallyet afvikles fredag d. 5. og lørdag d. 6. marts, hvor kørerne skal igennem 15 hastighedsprøver på tilsammen 220 kilometer.

Foto: IRC