Efter et Safari rally, hvor ikke en eneste af IRC-seriens topkørere deltog, er de næsten ved at snuble over hinanden på startlinien til seriens næste afdeling, der køres på Azorerne.

Ikke færre end 12 kørere i Super2000 biler på startlisten har registreret sig til mesterskabet og derudover kommer også kørere i gruppe N biler, som måske ikke helt er på niveau med Super2000 bilerne, men ikke desto mindre ikke må afskrives.

Det er svært at pege på en favorit til sejren. Det er første gang at rallyet på Azorerne tæller til IRC-mesterskabet, så for hovedparten af kørerne bliver hastighedsprøverne et helt nyt bekendtskab.

Skal vi fremhæve nogle kørere bliver det naturligvis den mesterskabsførende, Freddy Loix, men der kan hurtigt listes en række kompetente udfordrere op: Kris Meeke – vinderen fra Brasilien – vil være med fremme, ligesom mesteren fra 2008, Nicolas Vouilloz. Alle disse kører Peugeot 207 S2000.

Men man er ikke sikker på en sejr, bare fordi man kører Peugeot. Skoda var meget hurtige med deres Fabia i Monte Carlo og de er tilbage igen med Juho Hanninen, der førte længe i Monte Carlo, og Jan Kopecky som kørere. Endelig må Fiats Anton Alén og Giandominenico Basso ikke udelades.

Det var de faste IRC-kørere. Men denne gang bliver de suppleret af Conrad Rautenbach, som ellers deltager i VM-serien i en Citroën C4 WRC. Han deltager på Azorerne i en Peugeot 207 og det bliver spændende at se, hvordan han kan måle sig mod IRC-specialisterne.

Endelig skal også lige nævnes vinderen fra 2008, portugisiske Bruno Magalhaes. Som nævnt er rallyet nyt for de øvrige kørere, så som en tidligere vinder må Magalhaes siges at have et lille forspring. Men mon det er stort nok til at han kan køre lige op med de ovennævnte favoritter?