Finske Juho Hanninen blev den 3. vinder i de 3 IRC-rallies, som indtil videre er afviklet i år. De lokale gruppe N kørere kom ikke til at spille nogen rolle – rallyet blev afgjort imellem de faste IRC-kørere.

Hanninen havde et ganske problemfrit rally, hvor han førte stort set fra start til mål. Kun efter den allerførste, korte SuperSpecial, var det ikke finnens Skoda Fabia S2000, som førte feltet an. Men bag ham var der kamp og drama helt frem til allersidste prøve.

Det var Kris Meeke, som førte rallyet efter første prøve og han så ud til at kunne matche Juho Hanninen indtil han efter 3 prøver fik elektriske problemer med sin Peugeot 207 S2000, som satte ud ind imellem på prøve 4 og 5. Det kostede sekunder, som betød at Meeke – da serviceteamet havde fået repareret bilen – nu var i en tæt kamp med landsmanden, Guy Wilks, om ralliets andenplads. Den andenplads kunne Meeke ikke holde og han satte yderligere tid til sidst på lørdagen, da han valgte en forkert dæktype.

Hanninen fortsatte med at vinde første prøve søndag morgen og da Meeke igen oplevede småproblemer med sin Peugeot, var de 4 forreste efterhånden spredt ud med lidt over et halvt minut imellem hver. Det begyndte at se ud som om, kørerne havde fundet deres placeringer, men Meeke’s kvaler var ikke slut endnu. Igen opstod der elektriske problemer i bilen og Jan Kopecky på 4. pladsen begyndte nu at kunne lugte en podieplads.

Han kørte straks sin chance og satte sin første hurtigste tid i rallyet, men der var igen kommet skik på Meeke’s bil og han så ud til at kunne holde sin placering. Indtil næstsidste prøve, hvor der knækkede en forbindelse i styretøjet, som sendte Meeke helt ned som nummer 6. Stadig en pointgivende placering, men der var endnu en prøve tilbage og da Meeke ikke kunne få repareret styretøjet ordentligt så han sig nødsaget til at udgå inden rallyets allersidste prøve.

Dermed blev det en 3-dobbelt sejr til Skoda med Juho Hanninen foran Guy Wilks og Jan Kopecky som 3’er. Først på 4. pladsen kom den hurtigste af de gruppe N biler, som der på forhånd var snakket meget om kunne overraske. Det kan man ikke just sige skete, for argentinske Gabriel Pozzo var over 5 minutter efter vinderen.

I mesterskabssammenhæng udbyggede Juho Hanninen sin føring, mens den regerende mester, Kris Meeke, er kommet lidt halvskidt fra start, da han indtil nu kun har fuldført ét IRC-rally i år. Det vandt han så til gengæld også, så han er stadig at regne med i mesterskabet.

Foto: IRC

Resultat:
1: Juho Hanninen/Mikko Markkula – Skoda Fabia S2000
2: Guy Wilks/Philip Pugh – Skoda Fabia S2000 (+51,0)
3: Jan Kopecky/Petr Stary – Skoda Fabia S2000 (+2:20,1)
4: Gabriel Pozzo/Daniel Stillo – Subaru Impreza STi (+5:03,9)
5: Federico Villagra/Jorge Perez Companc – Ford Fiesta S2000 (+5:14,2)
6: Bruno Magalhaes/Carlos Magalhaes – Peugeot 207 S2000 (+6:11,0)
7: Nicolas Madero/Guillermo Piazzano – Mitsubishi Lancer Evo X  (+6:47,5)
8: Diego Dominguez/Edgardo Galindo – Mitsubishi Lancer Evo X (+7:39,3)

Mesterskabsstilling – kørere:
1: Juho Hanninen – 24
2: Guy Wilks – 19
3: Jan Kopecky – 15
4: Mikko Hirvonen – 10
-: Kris Meeke – 10
6: Bruno Magalhaes – 9
7: Nicolas Vouilloz – 6
8: Stephane Sarrazin – 5
-: Gabriel Pozzo – 5
10: Federico Villagra – 4
11: Eduardo Scheer – 3
12: Daniel Oliveira – 2
–: Nicolas Madero – 2
14: Marcos Tokarski – 1
–: Diego Dominguez – 1
–: Jean-Sebastien Vigion – 1

Mesterskabsstilling – konstruktører
1: Skoda – 46
2: Peugeot – 24
3: M-sport – 14
4: Ralliart – 6
5: Subaru – 5