Racemag talte med det danske Formel 1 håb Marco Sørensen efter hans andenplads i weekendens løb på Nürburgring. Det blev til en samtale om sæsonen i Formel Renault 3.5 og om fremtiden.

Med andenpladsen i går er Marco Sørensen kravlet op på fjerdepladsen i mesterskabet, og har samtidig halet ind pointmæssigt på de to førende kørere Sam Bird og Robin Frijns.

– Løbet var fuldstændig vanvittigt på grund af vejret – det var ikke til at finde ud af, hvad der var op eller ned, så derfor var jeg rigtig glad for min andenplads, udtaler Marco Sørensen til Racemag.

Den unge nordjyde kører for Lotus-teamet i Formel Renault 3.5 serien. Det er det tjekkisk baserede Gravity-Charouz Racinger, der står bag, og de er forholdsvis nye i Formel Renault 3.5 regi. Sidste år opnåede de en syvendeplads for teams i samme serie. Nu hvor halvdelen af 2012-sæsonen er kørt, ligger teamet pt. på en fjerdeplads takket været både en sejr, podieplaceringer og god pointhøst fra Marco Sørensens side.

– Teamet fungerer rigtigt godt – det er helt klart de rigtige folk jeg har bag mig, udtaler Marco Sørensen om teamet.

Red Bull havde til løbet på Nürburgring udsat en gulerod til den kører, der efter denne weekend fører mesterskabet. Køreren vil få en tur i Red Bulls Formel 1-racer på banen i Moskva ved næste afdeling i Formel Renault 3.5 i Rusland. Et krav var dog, at man ikke er på kontrakt som test eller udviklingskører for andre Formel 1 teams.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, var det først ret sent, at jeg fik at vide at der var den mulighed med Red Bull. Selvfølgelig gad jeg da godt have prøvet det, men Frijns lå en del point foran mig, så selvom jeg havde fået sejren i går, så havde det ikke været nok, udtaler Marco Sørensen til Racemag.

Formel 1 er uden tvivl målet for den 21-årige racerkører. Derfor er han også fortsat en del af Gravity Sport Management. En virksomhed der lever af at varetage den forretningsmæssige del af at være racerkører, og samtidig benytte deres netværk til Formel 1. Gravity Sport Management har tætte kontakter til Lotus F1-teamet, og har blandt andet også Formel 1-køreren Romain Grosjean i deres stald.

– Formel 1 er målet – selvfølgelig er det dét. Men jeg tager et løb ad gangen, og fokuserer på at slutte så højt i mesterskabet som muligt. Er Lotus F1 team tilfredse med mit resultat for sæsonen, så har de stillet mig i udsigt, at jeg skal deltage i Young Drivers Formel 1-testen i Abu Dabi senere på året, udtaler Marco Sørensen om sin målsætning og fokus for i år.

Den professionelle indstilling med netop at tage sæsonen bid for bid kendetegner den hurtige nordjyde. Det er resultaterne der i den sidste ende kommer til at bestemme, hvad fremtiden bringer. Og vel at mærke resultaterne, når sæsonen er omme. Om få uger har Marco Sørensen endnu en snak med sit management firma Gravity Sport Management, om hvad deres planer er for danskeren fremover.

Næste gang Marco Sørensen skal ud at vise sine evner bag rattet, bliver d.14.-15. juli i Moskva til næste afdeling af Formel Renault 3.5.