En stærk opkørsel fra ottende startplads lagde grunden for Gary Paffetts sejr og en forlængelse af titeldysten til finaleløbet på Hockenheim om små to uger. Et tidligt første pitstop katapulterede briten foran flere konkurrenter, der pittede senere – heriblandt Tom Kristensen.

Seks omgange før mål led den førende Mattias Ekström, som Paffett havde skygget gennem det meste af løbet, samme skæbne som flere af Audi-kollegaerne. Mercedes-Benz-kørerne havde fanget advarslen om, at Dijon-Prenois er hård mod dækkene og tog de første fem placeringer på dén konto.

gary_paffett_dijon09128-årige Paffett, der vandt DTM i 2005, er med sejren lige nøjagtigt stadig ind i kampen om den samlede førsteplads.

– Resultatet i kvalifikationen var ikke lige hvad vi ønskede. At køre op fra ottende- til førstepladsen var vores mål, og vi lykkedes. Oveni det er det bare fantastisk at tage den første sejr her (på Dijon-Prenois, ny bane i DTM, red.). Efter Mattias’ punktering kunne jeg slappe lidt af. Men at finde den rette balance mellem angreb og forsigtighed var ikke nemt, siger Gary Paffett efter løbet.

Selvom syv point skiller Paffett fra Scheider i toppen, viser kvalifikationen og løbet på Dijon-Prenois, at alt kan ske i motorsport. Trods det er Paffetts chef pessimistisk.

– Jeg er stadig overbevist om, at kampen om titlen er ovre for os. I dag scorede vi en femfoldig sejr. Vi var bare klogere, og vores konkurrenter skulle overkomme tilbageslag. At presse vores konkurrenter til det yderste er altid en del af jobbet. Og det er hvad vi har gjort. For publikum er det fantastisk, at vi har et helt åbent løb på Hockenheim, og det er det vigtigste for mig. Det er vigtigere end at vinde titlen, siger Norbert Haug.

Fotos: DTM.com