Michael Schumacher har endnu ikke skrevet kontrakt med Mercedes for 2013 – Racemag ser på hvem kandidaterne kan være. Læs i de kommende dage artikler om, hvem der kan finde vej til et sæde hos Williams, Sauber og en række andre teams til næste års sæson.

Halvdelen af Formel 1-sæsonen er nu tilbagelagt, og der er tradition for at kontrakter forhandles på plads allerede i sommerpausen. Rygterne svirrede længe om Mark Webber, men Red Bull kunne meddele, at han fortsætter endnu en sæson for dem.

Et spørgsmål der ikke er besvaret er, om Michael Schumacher vælger at udnytte sin option for at fortsætte hos Mercedes til næste år. Tyskeren har selv udtalt at den beslutning kommer i efteråret. Teamet er i år rykket nærmere de resultater, der længe har været forventninger til for det tyske team. Nico Rosberg sørgede tidligere i år for en sejr til Mercedes. På det seneste har de to tyske kørere og deres materiel, dog ikke helt kunne levere topresultater.

Der spås en del om, at Michael Schumacher kun ønsker at fortsætte, hvis han har mulighed for en bil, hvor han atter kan få en sejr. Omvendt tales der også for, at hvis han får en sejr senere i år, så er han villig til at indstille karrieren, fordi han så efter sit comeback har vist han stadig tilhører de hurtigste i Formel 1-feltet.

Hvis han vælger at indstille karrieren efter i år, så er der en række navne, der har været i spil til sædet hos Mercedes.

De navne der har været nævnt er begge kørere hos Force India – Paul di Resta og Nico Hülkenberg. Force India kører med Mercedes-motorer, så derfor er der allerede en lille link til den tyske fabrik. Paul di Resta har tidligere kørt for Mercedes og i DTM og endvidere vundet titlen for dem. Han virker således også som det navn, der meget vel kunne komme på tale. Han er en hurtig kører, han har allerede på kort tid hos Force India vist at han kan køre point hjem, og endda til tider levere bedre resultater i forhold til sit nuværende materiel.

Samtidig er han forholdsvis ung med sine 26 år, men har igennem sin rolle som testkører i 2010 og sine knapt to sæsoner den erfaring, der skal til. Han har ikke ry for at være crash-konge eller begå begynderfejl mere.

Nico Hülkenberg har også været nævnt i forbindelse med Mercedes-teamet. Han har selvfølgelig den fordel at han er tysker – og man sponsormæssigt derfor ofte ser en fordel i at have en ”lokal” kører. Men det har teamet allerede med Nico Rosberg, der i øvrigt har kontrakt med teamet for næste sæson. Nico Hülkenberg er uden tvivl også en hurtig kører, der blandt andet har vundet GP2 i 2009. Han kom til Williams i 2010 – trods han blandt andet leverede én pole til teamet, så fik han ikke helt den succes man havde forventet. Han inkasserede cirka halvdelen af de point teamets første-kører Barrichello tog i 2010-sæsonen. Hülkenberg måtte overlade sædet til Pastor Maldonado i 2011, da venezuelaneren kom med en af Formel 1-historiens største sponsoraftaler. I 2011 måtte han derfor nøjes med at være testkører hos Force India, men fik så et fast sæde fra denne sæson.

Mercedes-teamet med Norbert Haug i spidsen er nok på jagt efter det talent i Formel 1-feltet, der kan blive en kommende verdensmester på sigt. Red Bull-teamet gjorde geni-stregen med Sebastian Vettel, ved at spotte ham tidligt i karrieren, og hans resultater i Toro Rosso teamet gav ham efter endt ”værnepligt”sædet hos storebroren Red Bull. Formlen med at udvælge et talent, der har fået et par års erfaring i Formel 1, og har leveret gode resultater er ikke ukendt. Men da mange teams har junior-programmer, er det altid et spil og lotteri, hvem der har adgang til dem med det virkeligt store potentiale.

Mercedes har allerede den erfarne kører i Nico Rosberg, der har været med i udviklingen af bilen, og derfor har et indgående kendskab til teamet – og dermed også den fortsatte udvikling heraf.

Nico Rosberg er i øvrigt kun ét år ældre end di Resta, men har med indeværende sæson allerede hele syv års erfaring fra Formel 1 plus ét år før det som testkører.

Muligheden for at hente et allerede etableret navn, er naturligvis også en mulighed. Lewis Hamilton blev en overgang også nævnt som et muligt emne. Men hvorvidt der har været reelle forhandlinger, det står nok mere tvivlsomt. Briten er hos et team, der ønsker at beholde ham, og har en lang track-record for at levere racere, der sæson efter sæson kører med om verdensmesterskabet.  

Men sikkert er det, at Michael Schumacher er manden, der kommer til at afgøre om hans sæde bliver ledigt eller ej i 2013. Han nærer stor tillid fra både Norbert Haug og Ross Brawn fra teamets ledelse. De har gang på gang givet den tyske legende opbakning, når der har været nævnt rygter. Så vi må vente til efteråret, for at få at vide, hvem der kører for Mercedes til næste år.