I denne artikel vil vi analysere de navne, der deltager i Young Driver-testen, som er de mest oplagte kandidater til at komme i Formel 1 – enten fra næste sæson eller året efter.

Esteban Gutiérrez, tester for Sauber, og har allerede tætte kontakter til teamet via sin mexicanske sponsor Telmex. Han blev nummer tre i GP2 i år, og har kørt to sæsoner i samme serie. Esteban Gutiérrez har vist sit store talent, og tidligere vundet mesterskaber – i 2010 blev han GP3-mester og i 2008 vandt han mesterskabet i Formel BMW Europe – i øvrigt samme år som danske Michael Christensen blev Rookie of the year.Den 21-årige mexicaner kan meget vel sidde bag rattet hos Sauber allerede fra 2013-sæsonen.

António Félix da Costa, tester for Red Bull, og er en del af  Red Bull Junior Team. Han blev nummer tre i GP3 i år, og nummer fire i Formel Renault 3.5, hvor han ikke kørte en fuld sæson. António Félix da Costa sigter efter mere erfaring og en fuld sæson i Formel Renault 3.5. Portugiseren bejler kraftigt til et sæde hos Toro Rosso fra 2014, og hans fire sejre i sin debutsæson i Formel Renault 3.5 i sin debutsæson viser hans store talent.

Robin Frijns, deltager i testen i Abu Dhabi for både Red Bull og Sauber. Hollænderen har dog allerede udtalt sig mildest talt uheldigt om Red Bull, ved at sige at teamet behandler deres talenter som hunde! Derfor er der tale om, at han vil blive knyttet til Sauber-teamet. Trods hans flotte resultater, så vil der nok blive tale om en rolle som testkører for det schweiziske team i 2013. Den 21-årige Robin Frijns har imponeret sin karriere igennem – han er Formel BMW Europe mester i 2010, Formel Renault Euro-cup mester i 2011 og mester i Formel Renault 3.5 i sin debutsæson. Bliver Nico Hülkenberg hos Sauber sammen med Esteban Gutiérrez i i sæsonen 2014, så vil det hollandske talent dog få svært at at få sin debut hos dette team.

Kevin Magnussen, tester for McLaren, og har været i folden hos det britiske team sæsonen igennem, hvor han har deltaget i flere simulator-tests. Han har i 2012 kørt Formel Renault 3.5, hvor han har fået en sejr, men endte uden for top fem i den samlede stilling. Den kun 20-årige dansker imponerede kraftigt på første dagen af testen i Abu Dhabi ved at være hurtigste kører. En kontrakt som testkører for McLaren i 2013 vil være optimalt for Kevin Magnussen, kombineret med endnu en sæson i Formel Renault 3.5.

Om Kevin Magnussen vil kunne gå direkte fra at være testkører til en fast plads, når eksempelvis Jenson Buttons kontrakt udløber, er dog mere usikkert – det er kun set i nyere tid med Lewis Hamilton. Kevin Magnussen kan derfor få brug for store sponsorsummer, til at komme ind hos et lavere rangerende team før en debut for McLaren. Danskeren har pt. Jack and Jones som sponsor – de er en del af den danskejede Bestseller-koncern, der er blandt Danmarks rigeste virksomheder. Om de vil bruge så store summer på sponsering er uvist, men virksomheden har en global profil, der kunne matche et sponsorat i Formel 1.

Giedo van der Garde, tester for Caterham, og har allerede været teamets reservekører i indeværende sæson. Hollænderen har længe været i periferien Formel 1 – helt tilbage i 2006 var han en del af McLarens Young Driver-program. Men han er efterhånden 27 år, så tiden er ved at rende ud for hollænderen. Finder han sponsorerne, så er det dog meget sandsynligt, at han vil få et sæde hos Caterham i 2013.

I morgen kan du læse mere om de andre kørere til Abu Dhabi-testen. Der analyserer vi hvem af dem, der også vil kunne finde vej til Formel 1, om end deres chancer er lidt ringere end dem der er nævnt i denne artikel. Derudover vil der også være en gennemgang af de øvrige kørere, og hvorfor de har fundet vej til Young Driver-testen.