Danske Michael Holden sikrede sig gode point i årets første løb i Carrera Cup på svenske Mantorp. Fra en beskeden 20. plads i kvalifikationen fik Holden en god start i løbet og kørte et sikkert løb til gode point til det samlede regnskab.

– Jeg fik en super start og overhalede tre biler. Jeg kom også forbi en mere i løbet, hvor jeg også var lidt heldig, da mange var involveret i uheld, siger Michael Holden til Racemag.

Løbet blev afbrudt af to safetycar-perioder efter afkørsler. Efter den anden safetycar-periode var den tidligere førende Jocke Mangs og den andenplacerede Fredrik Larsson involveret i et uheld. Mangs blev efter løbet diskvalificeret, hvilket rykkede Holden op på en syvendeplads.

Blandt de kørere, der udgik, var Tony Rickardsson, der ellers lå i front. Løbet blev vundet af Christer Lindholm foran Stefan Söderberg og Philip Forsman.

Starten går til første løb i Carrera Cup Scandinavia 2009
Starten går til første løb i Carrera Cup Scandinavia 2009

Michael Holden havde under torsdagens træning store problemer med balancen i sin Porsche. Setuppet blev justeret til fredagens løb.

– Bilen kører fint, så der er ingen problemer. I løbet lod jeg mig falde lidt tilbage for at sætte en god omgangstid, men så kom den anden safetycar-periode, og kørerne bagved kom for tæt på, siger Holden. Startopstillingen til lørdagens løb bestemmes af hurtigste omgangstid i fredagens løb, og Holden skal således starte som nummer 15.

Toppen i fredagens løb i Carrera Cup Scandinavia:

1 Cralle Lindholm 18 omgange
2 Stefan Söderberg +0.553
3 Philip Forsman +5.370
4 Oscar Palm +6.707
5 Petri Lappalainen +9.468
6 Cemoni Ohlsson +12.693
7 Michael Holden +13.273
8 Roar Lindland +14.271
9 Peter Wallenberg Jr +15.932

Foto: Startfeltet i Carrera Cup Scandinavia/Mediaempire