Når dette års historiske race, Copenhagen Historic Grand Prix, finder sted i Fælledparken i København, så bliver der også mulighed for at støtte velgørende formål.

I forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix får tilskuerne i år chancen for at købe sig til køreture på banen, helt i stil med de lignende arrangementer på FDM Jyllandsringen, Sjællandsringen og senest på Carlsberg-grunden i Valby.

–       Vi tilfører Copenhagen Historic Grand Prix ekstra liv ved også at give publikum mulighed for at købe sig en tur rundt på racerbanen i Fælledparken, siger Grand Prix’ets direktør, Jakob Vigelsø.

–       Det sker oven i købet i eksotiske sportsvogne af en art, som man kun sjældent har mulighed for overhovedet at komme i nærheden af og med kendte racerkørere bag rattet. Og overskuddet går til velgørende formål, siger direktøren videre på løbets hjemmeside.

Både lørdag og søndag bliver der i løbet af en time mulighed for at køre med i bl.a. historiske Porscher, potente Mercedeser og Ford GT. Sidstnævnte er ejet og kørt af Jason Watt, der får selskab af blandt andre Michel Nykjær, Lars Erik Nielsen, Casper Elgaard og Tom Kristensen.

Overskuddet går til Rigshospitalets afdeling for børn og unge. Det var netop på Rigshospitalet, at Jason Watt kæmpede efter sin MC-ulykke i 1999.

–       For mig er det noget ganske særligt, at få mulighed for at være med i Fælledparken. Det var på Rigshospitalet, man redede mit liv og jeg er rigtig glad for at kunne give noget tilbage til det sted, der var så afgørende for min videre tilværelse, siger Jason Watt til løbets hjemmeside.

Copenhagen Historic Grand Prix afvikles den 7. og 8. august.

Foto fra 2009: Kristian Rasmussen