John R Hildebrand og Paul di Resta poserer i Force India-pitten
John R Hildebrand og Paul di Resta poserer i Force India-pitten

JR Hildebrand fik sin første smag af Formel 1 tirsdag i Jerez. I Force Indias 2009-racer tilbagelagde amerikaneren 49 omgang og endte på en 10. plads blandt de 12 deltagende kørere.

– Jeg var virkelig imponeret over evne af bilen. Den er anderledes på alle måder i forhold til hvad jeg er vant til, både hvad angår hastigheden, men også i form af køreegenskaberne og hvordan den opfører sig, bremser og kører gennem svingene. Fra ovalracing var jeg vant til en høj topfart, så det var ikke alt for stort et chok, men belastningen og hvor meget hastighed du kan tage med ind i svinget kræver noget tilvænning, siger Hildebrand om sin første oplevelse i Formel 1. Bilen delte han med Paul di Resta, men satte muligheden for at sætte en endnu hurtigere omgang over styr.

– Jeg mistede min bedste omgangstid ved at bruge lidt for meget af banen, og på min sidste tur flatspottede jeg dækkene direkte ud fra pitten, hvilket gav en drastisk ændring i hvor god bilen var, og jeg kunne virkelig ikke få en god omgang ud af den. Det var lidt frustrerende ud fra det synspunkt, at jeg mistede de to sidste omgange, men vi var femtehurtigst da min dag effektivt var ovre, så jeg var ganske glad for min første test, siger JR Hildebrand.

Teamkammeraten for en dag – og formentlig konkurrenten om pladsen som reservekører i 2010 – fik sin første tur i Force India-raceren. Men Paul di Resta har ved to tidligere lejligheder testet for McLaren.

– Det var meget konstruktivt i dag, og vi opnåede det, vi ønskede, hvilket var at blive fortrolig med bilen og opbygge hastigheden langsomt til fuldt ud at forberede sig til resten af testen. Vi prøvede et par forskellige ting, arbejdede på et par set-up-ting, og det gik fremad. Det var det vigtigste mål, bare at bygge op for min del, lære mere og komme videre sammen med teamet. VJM02 er bestemt imponerende, og selv om jeg stadig lærer, så følte jeg, at jeg kunne få taget med den forholdsvis hurtigt, siger Paul di Resta.

Fotos: Force India F1