Kåringen af årets talenter – altså de unge udøvere, der har markeret sig på særlig vis i 2020-sæsonen – kan af gode grunde ikke finde sted ved Dansk Motorsport Award, hvilket har været traditionen de forgangne år.

Derfor har vi mødt de fire nykårede enkeltvis til en snak om den forgangne sæson – vi hører fra talenterne fra banesport, rally og karting, hvordan deres 2020 gik, hvordan en mesterskabssæson skal strikkes sammen – og hvad der er i vente i 2021.

Årets Talenter 2020 er:

Sportsgren                           Udøver                                Klub

Offroad bane                       Kevin Schneider Nielsen       EMSA

Karting                                 David Walther                      LUG

Asfalt bane                          Conrad Laursen                    LUG

Rally                                    Mikkel Njor                          LOMS

Lyt til podcasten herunder, eller hvor du plejer at fange dine podcasts. Værterne er Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged.

Mere om årets talenter:

Offroad bane                       Kevin Schneider Nielsen       EMSA

Årets DM-vinder i den stærkt besatte 450 cc Crosskart-klasse hedder Kevin Schneider Nielsen. På trods af sin unge alder har Kevin været aktiv i crosskart siden 2011, hvor det bl.a. blev til DM-sølv i klasse Mini i 2013. Sejren i 2020 kom i hus efter en sæsonlang duel hvor forskellen til nærmeste konkurrent slut blot var fem points. Kevins succes er ikke kommet af sig selv. Han har kæmpet sig op gennem klasserne igennem årene og kan nu krone det hårde arbejde med for første gang kalde sig danmarksmester.
Kevin er 16 år gammel og medlem af EMSA.

Karting                                 David Walther                      LUG

I forhold til mange af konkurrenterne kom David relativt sent i gang med karting. Efter kun tre år i sporten begyndte han i slutningen af 2019 at præstere topresultater i Cadett Junior, og i 2020 rykkede han op i den stærkt besatte OK Junior-kategori, hvor han præsterede at vinde DM som rookie foran mange mere rutinerede konkurrenter.
Foruden DM har David i 2020 startet i en række løb i udlandet, især i Sverige og Italien, som forløber for en egentlig international sæson i 2021. Senest er han også udpeget som DASUs repræsentant ved FIA Karting Academy 2021. Derfor er David valgt som Årets Talent i karting.
David er 12 år gammel og medlem af LUG.

Asfalt bane                          Conrad Laursen                    LUG

Titlen som årets talent i asfaltsporten er Conrad Laursen, der efter flere sæsoner i national og international karting i 2020 tog springet op i banesport, nærmere betegnet DM Formel 4. På trods af status som rookie viste Conrad fra start fart og stort overblik. I løbet af sæsonen blev det til to sejre samt yderligere fire podieplaceringer, og, afgørende, points i alle afdelinger.
Ambitionerne trækker også mod udlandet i 2021. Det skal blive spændende at følge hans udvikling. 
Conrad er 14 år gammel og medlem af LUG.

Rally                                    Mikkel Njor                          LOMS

Mikkel Njor gjorde for alvor opmærksom på sit navn da han i 2017 med et dugfrisk kørekort i lommen blev dansk mester i klubrally. Men så tog karrieren en uventet drejning med to sæsoner i Yokohama 1600 Challenge på bane, hvor det bl.a. blev til DM-bronze i 2018, før baneraceren igen blev udskiftet med en knaldgul Suzuki Swift rallybil til 2020. Efter en stærk og målrettet indsats kunne Mikkel og codriver Julie Schmidt Matthiesen efter sidste afdeling af DM lade sig kåre som mestre i Klasse 1. Derfor er han Årets Talent i rally.
Mikkel er 22 år gammel og medlem af LOMS.

Det ternede flag · Her er årets talenter 2020!