To skandinaviske Honda-teams har til FIA ETCC 2010 slået pjalterne sammen. Danske Hartmann Honda Racing og svenske Engström Motorsport deler som bekendt telt i paddock ved de tre ETCC-afdelinger denne sæson.

Men selvom de to Honda Accord Euro R nok ser ens ud, så er der en væsentlig forskel inde under sponsormærkerne. De to Honda-racere kører nemlig med forskellige motorer.

– Tomas har et samarbejde med Mugen omkring motorer, så han har både sin egen motor og sin egen motormand med, mens Neil Brown har leveret en ny motor til James, ligesom de hidtil også vil være til stede og servicere den, siger teamchef Hans Hartmann.

– Det bliver spændende at se, hvordan de to motorer står i forhold til hinanden, men uanset hvad tror jeg, at vi kommer til at være godt med. James vandt jo sidste år med Neil Brown-motoren, og her var Tomas også godt kørende med sin Mugen-motor, siger teamchefen videre i en pressemeddelelse.

Siden sejren i sidste års European Touring Car Cup har Hartmann Racings to Honda Accorder ikke været ude at rulle på en racerbane. Det sker først fredag, men hvor man gennemfører en funktionstest på banen. Men hos det jyske team giver det ikke anledning til bekymring.

– De første tre uger i marts har vi brugt på at skille bilerne ad ned til mindste detalje og gøre dem klar igen. Det har været et stort arbejde, men jeg føler, at vi er godt forberedte, siger Hans Hartmann.

FIA ETCC kører tre testsessioner fredag, en træning samt kvalifikation lørdag og de to løb søndag. Løbene kan ses på Eurosport 2, via livetiming (link åbner nyt vindue), og naturligvis kan du følge nyhederne her på Racemag.

Foto: Thomas Norsted, www.racemag.dk