Danmarks nok bedste road racing-kører, Robbin Harms, måtte søndag morgen inden starten på årets næstsidste afdeling af Supersport verdensmesterskabet på Magny-Cours racerbanen i Frankrig se i øjnene, at den klogeste beslutning var, ikke at deltage. Ingen af danskerens to Honda motorer var i en sådan tilstand, at det ville være umagen værd at køre med – men det var især det faktum, at man risikerede at ødelægge maskinerne fuldstændigt, som afgjorde sagen.

Reglementet begrænser antallet af motorer, som hver deltager må disponere over, til to. Ingen af de to motorer fungerede ordentligt under træning og tidskørsler. Selvom teamet foretog en række udskiftninger af eksempelvis motorlejerne i maskinerne, blev fejlene ikke afhjulpet.

”Vi valgte ikke at stille op til løbet i dag,” fortalte Robbin Harms. ”Det ville have væretfor stor en risiko at løbe og det ville i sidste ende kunne have medført, at vi havde gjort dårligt værre. Nu går vi i gang med at bygge to nye motorer til sæsonfinalen i Portimao, som finder sted om to uger.”

Selvom danskeren på det seneste har været ramt af primært tekniske problemer er det positive, at han trods beslutningen om ikke at deltage i løbet i Frankrig, at det ikke gik hans nærmeste konkurrenter i VM-stillingen meget bedre. Robbin Harms ligger på 12. pladsen med en reel mulighed for at avancere til en top-8 inden sæson’en er forbi.

Resultat, Supersport VM, 11. afd.Magny-Cours, Frankrig. 2. oktober 2011:

1. L. Scassa (ITA), Yamaha YZF R6, 37m48,052s

2. Sam Lowes (GBR), Honda CBR600RR,+1,582s

3. B. Parkes (AUS), Kawasaki ZX-6R, +1,749s

 

Stillingen i Supersport Verdensmesterskabet efter dagens løb:

 

1. C. Davies (GBR), 181 pts (verdensmester).

2. F. Foret (FRA), 144 pts.

3. B. Parkes (AUS), 136 pts.

4. D. Salom (ESP), 136 pts.

12. R. Harms (DEN), 59 pts.