Lewis Hamilton og Jenson Button tager endnu en dobbeltsejr i sæsonens nok mest underholdende løb på Circuit Gilles Villeneuve. Fernando Alonso tager nederste podietrin i et stærkt løb af spanieren.

Det var i den grad McLaren Mercedes-kørerne, der satte dagsordenen i det canadiske grand prix. Fernando Alonso var eneste kører, der for alvor kunne følge de to i front, selvom Mark Webber førte store dele af løbet.

Dog manglede Webber et pitstop, og efter det ender australieren på femtepladsen efter teamkammerat Sebastian Vettel i et løb, hvor Red Bull ikke kunne følge de andre i fronten af feltet.

Nico Rosberg slutter som sekser foran Robert Kubica, mens Sebastien Buemi kører et stærkt løb frem til ottendepladsen. Force India F1-kørerne Tonio Liuzzi og Adrian Sutil slutter pointplaceringerne af foran Michael Schumacher, der havde en problemfyldt søndag med tre pitstops og dækproblemer.

Fernando Alonso gav masser af underholdning og McLaren-kørerne kamp til stregen. På syvende omgang går kørerne på den bløde compound i pit til et tidligt første pitstop. Jenson Button, Lewis Hamilton og Fernando Alonso har alle valgt den strategi, der lørdag blev dømt som forkert af bl.a. Rd Bull Racing.

Men Fernando Alonso kan overhale Lewis Hamilton på vej ud af pitten i en aggressiv manøvre. På 14. omgang kommer de to op til Sebastien Buemi, der ligger i front uden at have pittet, og schweizeren spærrer kort for Alonso, så Hamilton kan gå forbi.

De tos duel er dog ikke slut, for Alonso skygger Hamilton. På 26. omgang kommer Alonso for en sjælden gangs skyld op på siden af Hamilton ned ad langsiden. Overhalingen lykkes da også, men kun for at Hamilton går i pit. På 50. omgang afgøres løbet formentlig mellem de to, da Hamilton kan gå forbi Mark Webber, der på nedslidte dæk mangler et pitstop. Alonso når ikke med og bremses bag Webber, så Jenson Button når op bag spanieren. Ferrari-køreren bremses igen af en langsommere bil, og Button kan trække forbi til en andenplads.

Resultaterne fra Canadas Grand Prix:

Pos Kører Team  
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 70 omgange
2 Jenson Button McLaren-Mercedes +2.2 sek.
3 Fernando Alonso Ferrari +9.2 sek.
4 Sebastian Vettel RBR-Renault +37.8 sek.
5 Mark Webber RBR-Renault +39.2 sek.
6 Nico Rosberg Mercedes GP +56.0 sek.
7 Robert Kubica Renault +57.3 sek.
8 Sebastien Buemi STR-Ferrari +1 Omgang
9 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes +1 Omgang
10 Adrian Sutil Force India-Mercedes +1 Omgang
11 Michael Schumacher Mercedes GP +1 Omgang
12 Jaime Alguersuari STR-Ferrari +1 Omgang
13 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +1 Omgang
14 Rubens Barrichello Williams-Cosworth +1 Omgang
15 Felipe Massa Ferrari +1 Omgang
16 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth +2 Omgange
17 Vitaly Petrov Renault +2 Omgange
18 Karun Chandhok HRT-Cosworth +4 Omgange
19 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth +5 Omgange
  Timo Glock Virgin-Cosworth +20 Omgange
  Jarno Trulli Lotus-Cosworth +28 Omgange
  Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari +40 Omgange
  Bruno Senna HRT-Cosworth +57 Omgange
  Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +69 Omgange

Foto: Vodafone McLaren Mercedes