Lewis Hamilton og McLaren-Mercedes har vendt en miserabel sæson med en overbevisende sejr i Ungarn. Hamilton overtog føringen, da Fernando Alonso udgik efter at have tabt det ene forhjul. Kimi Räikkönen redder Ferraris weekend, mens Mark Webber med en tredjeplads henter yderligere ind på Jenson Button i VM.

Lewis Hamilton skød frem fra sin fjerde startplacering og kæmpede med Mark Webber om andenpladsen. I front kunne en let Fernando Alonso udbygge sit forspring indtil sit første pitstop, hvor først højre køleskive, herefter højre forhjul røg af Renault-raceren. Alonso kørte atter i pit, men måtte senere forlade løbet på grund af problemerne.

I mellemtiden kørte Hamilton sikkert mod en sejr. Bag ham var der problemer for Sebastian Vettel ved første pitstoprunde. Vettel kommer ud langt nede i rækkerne, og blot en håndfuld omgange senere er det tydeligt, at tyskeren har problemer med baghjulsophænget. Med 42 omgange igen udgår den daværende toer i VM.

Mark Webber redde dog dagen for Red Bull Racing med endnu en podieplads. Australieren tager tredjepladsen foran en stærkt kørende Nico Rosberg.

Heikki Kovalainen kommer ind på en femteplads, og kan dermed ikke matche sin teamkammerats fart. Timo Glock og Jarno Trulli sikrer med lange første stints point til det trængte Toyota-hold med sjette- og ottendepladsen – en væsentlig forbedring på deres startplaceringer som nummer 14 og 12 henholdsvis.

Jenson Button har atter problemer og ligger længe lige uden for pointene. Briten klager over kraftig overstyring, hvilket igen er et tegn på, at Brawn GP-holdet har store udfordringer med at få bilen til at virke med de to dækcompounds. Button kommer takket være hurtige pitstops og et bedre stint på den hårde blanding op på syvendepladsen og to point til VM.

Buttons teamkammerat Rubens Barrichello, der i gårsdagens kvalifikation havde defekt i baghjulsophænget, fik ikke meget ud af sin startplacering som nummer 13. Brasilianeren kæmpede længe med Kazuki Nakajima om niendepladsen, men måtte nøjes med en anonym tiendeplads.

Resultaterne betyder, at Mark Webber fortsætter med hente ind på Jenson Buttons forspring. Australieren har nu overhalet sin tyske teamkammerat og er toer i stillingen, 18,5 point efter Button.

Resultaterne fra Ungarns Grand Prix

1 Lewis Hamilton
2 Kimi Räikkönen
3 Mark Webber
4 Nico Rosberg
5 Heikki Kovalainen
6 Timo Glock
7 Jenson Button
8 Jarno Trulli
9 Kazuki Nakajima
10 Rubens Barrichello
11 Nick Heidfeld
12 Nelson Piquet
13 Robert Kubica
14 Giancarlo Fisichella
15 Jaime Alguersuari
16 Sebastian Buemi

Udgået:
Sebastian Vettel
Fernando Alonso
Adrian Sutil

Foto: Paul Gilham/Getty Images