En trist exit i sæsonfinalen i Abu Dhabi får ikke Lewis Hamilton til at gå med nakken bøjet. Trods en miserabel sæsonstart og en DNF i finaleløbet pga. bremsefejl, slutter sidste års mester på en femteplads i mesterskabet, mens det lykkedes McLaren-Mercedes at tage tredjepladsen i konstruktørernes VM.

Hamilton var ellers flyvende hele weekenden og lagde også ud med at bygge et forspring til den senere vinder, Sebastian Vettel. Men bremseproblemerne på højre baghjul satte snart sine spor på omgangstiderne. En kørefejl fik briten til at udbremse sig selv og miste knap et sekund i sving 17. Efter pitstoppet kaldte teamet Hamilton ind til garagen.

– Jeg fik en god start, men indså hurtigt, at der var noget galt med bremserne. Efter tre eller fire omgange stod det klart, at der var et problem med bremseklodsen på højre baghjul, så jeg kunne ikke udbygge mit forspring ned til Sebastian og Mark, siger Lewis Hamilton om de første omgange.

– Da det blev værre kaldte teamet mig og sagde, at jeg skulle stoppe. Det er selvfølgelig en skam, at vi ikke kunne vise den performance, vi havde gennem hele weekenden – men sådan er racing sommetider, siger han videre.

Når Hamilton vurderer hele sæsonen, er det ikke overraskende den sidste halvdel, der varmer mest:

– Jeg synes dog, vi kan være stolte af vores resultater: Hvem i starten af sæsonen havde troet, at vi ville slutte treer i konstruktørernes VM? Det har været et utroligt år, og nu kan jeg ikke vente på at næste sæson begynder, så jeg kan kæmpe om VM igen, siger han.

Foto: McLaren-Mercedes