McLaren Mercedes havde det svært i Tysklands Grand Prix, hvor deres racere ikke fungerede ordentligt på Hockenheims asfalt.

Men trods klø fra Ferrari og Vettel tager teamet fra Tyskland mod Ungarn med æren – og VM-føringerne i behold.

Lewis Hamilton kørte sig fra en lav sjette startplads til en fjerdeplads i mål, mens Button holdt sin femteplads takket være et længere første stint.

– Det var et hårdt løb – bilen føltes ikke fantastisk, og Ferrarierne og Red Bull’erne var meget hurtige. Vi håbede, at hullet ville være mindre i løbet, end det var i kvalifikationen, og det var det, men trods det har vi noget at indhente på vores værste rivaler, siger Lewis Hamilton.

– Vi må tage hjem og finde ud af, hvor vi kan forbedre os og komme igen hurtigt. Vi gjorde alt, vi kunne – nu skal vi bare arbejde hårdere end nogensinde for at komme foran bilerne foran os, siger Lewis Hamilton i en pressemeddelelse.

Jenson Button mistede tre placeringer i sving 1, da han var tæt på at ryge op bag i Sebastian Vettel. Briten kunne dog tage de pladser tilbage, dels takket være endnu et langt første stint, hvor han ventede helt til 22. omgang med at bytte til den hårdere compound.

– I første stint passed jeg godt på dækkene. Jeg lå bagerst i en gruppe, og det var en strategi, vi havde planlagt før løbet. Efter mit stop var mit tempo det samme, sammenlignet med Lewis, og jeg faldt ind bag ham. Men jeg kunne ikke køre hurtigere, for jeg mistede downforce til bilen foran mig, siger Jenson Button og understreger igen vanskeligheden ved at køre tæt på den forankørende.

– Lewis og jeg viste i dag, at vi får det maksimale ud af bilen – det er bare det, at bilen ikke er helt hurtig nok i øjeblikket, slutter Button.

Foto: Vodafone McLaren Mercedes