Forberedelserne til 2010-sæsonen i Bel-Ray SSC Challenge er i fuld sving. Flere løb, flere løbsformater, flere kørere og større sikkerhedskrav er blandt de nye tiltag i klassen med færrest mulige regler.

Efter flere alvorlige uheld i klassen – langt størstedelen med lykkelig udgang – er der lavet en tilføjelse til det tekniske reglement, der ellers er stort set uændret.

– Der var et ønske fra kørerne om at gøre H.A.N.S-anordningen obligatorisk i klassen, og det kunne jeg som promotor kun bakke op om”, fortæller promoter Erik Byrgesen.

2010–sæsonen kommer også til at byde på ændringer i det sportslige reglement, hvilket skulle være til glæde for både kørere og publikum.

– I år har vi ikke blot otte løbsweekender. Vi har også lavet to anderledes weekender for SSC-klassen. Til SSC Festivalen i maj og til finaleweekenden på Padborg Park i oktober kører vi tre heats af 10, 20 og 30 minutters varighed. Det prøvede vi første gang ved sidste års SSC Festival, og det var en bragende succes, så det har vi store forventninger til, siger promoteren i en pressemeddelelse.

Desuden har promotoren en plan om at invitere de norske SSC-kørere til landskamp i forbindelse med Grand Prix Danmark i begyndelsen af september måned. Netop den norske SSC-serie har op til denne sæson fået overvældende mange tilmeldinger, så der er chance for at se en masse spændende kørere og biler på gæstevisit på de danske baner.

Kalenderen for Bel-Ray SSC Challenge 2010:

24-25. april – Jyllandsringen – DTC/STCC-weekend
8-9. maj – Ring Djursland – SSC Festival
15-16. maj – Padborg Park – DTC-weekend
19-20. juni – Jyllandsringen – DTC-weekend
14-15. august – Ring Djursland – DTC-weekend
28-29. august – Padborg Park – SSC-weekend
3-5. september – Jyllandsringen – Grand Prix Danmark
2-3. oktober – Padborg Park – SSC Finaleweekend

Foto: Gripping Media