Fernando Alonsos første pole position i 2009 blev dels overskygget af et grimt uheld for Ferraris Felipe Massa, dels af et teknisk kiks i Q3, der betød, at der gik en rum tid, inden nogen vidste, hvem der havde pole.

Det bliver altså den dobbelte verdensmester, der kørte et inspirerende løb sidst og satte hurtigste omgang, da F1-feltet gæstede Tyskland. Bag sig på gridden har han Sebastian Vettel og Mark Webber.

Felipe Massa kom i Q2 ud for et grimt uheld i sving fire. Brasilianeren blev ramt i hovedet af hvad der formentlig er en fjeder fra Rubens Barrichellos Brawn GP-racer. Massa fortsætter ligeud i det hurtige sving og rammer dækmuren hårdt.

Massa bliver taget ud af vraget af Ferrari-raceren, taget til banens medical centre og senere fløjet væk i helikopter i ‘stabil tilstand’, som det lyder fra FIA.

Kvalifikationen blev naturligt udsat, og Q3 gik i gang 15.10.

Q3 fik en komisk afslutning, da tidtagningen faldt ud. Da de ni kørere i Q3 kom i parc firmé kunne Fernando Alonso gå rundt til de øvrig kørere og høre, hvilke omgange de havde kørt. 1:21,5 var Alonsos svar, som ingen tydeligvis kunne overgå.

Jenson Buttons Brawn GP-racer kom først ud til allersidst, efter teamet og FIA-repræsentanter undersøgte bagenden. Button starter som nummer otte, mens Rubens Barrichello starter som nummer 13 efter defekt netop i bagerste hjulophæng.

Startopstilling til Ungarns Grand Prix:
1 Fernando Alonso, Renault
2 Sebastian Vettel, RBR-Renault
3 Mark Webber, RBR-Renault
4 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
5 Nico Rosberg, Williams-Toyota
6 Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes
7 Kimi Räikkönen, Ferrari
8 Jenson Button, Brawn-Mercedes
9 Kazuki Nakajima, Williams-Toyota
10 Felipe Massa, Ferrari
11 Sebastien Buemi, STR-Ferrari
12 Jarno Trulli, Toyota
13 Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes
14 Timo Glock, Toyota
15 Nelsinho Piquet, Renault
16 Nick Heidfeld, BMW Sauber
17 Giancarlo Fisichella, Force India-Mercedes
18 Adrian Sutil, Force India-Mercedes    
19 Robert Kubica, BMW Sauber
20 Jaime Alguersuari, STR-Ferrari

Foto: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images