Christian Bakkerud sidder denne weekend for første gang i Team Kolles Audi R10-raceren siden han kørte 24 timers løbet på Le Mans.

Le Mans Series afvikler den tredje afdeling på den 4,652 km lange Autodromo Algarve i Portugal. Feltet har testet torsdag og kørte kvalifikation fredag aften.

I kvalifikationen blev det til en lovende sjetteplads til Audi-mandskabet – to placeringer foran søsterbilen med nummer 14. Hurtigste var Team Oreca Matmut med Olivier Panis og Nicolas Lapierre.

– Jeg kan virkeligt godt lide banen. Jeg må indrømme, at jeg ikke var helt overbevist om at banen var en typisk sportsvognsbane, da jeg sådan første gang. Men efter at have kørt de første tests på banen, så er jeg blevet virkelig glad for den, siger Bakkerud ifølge en pressemeddelelse.

– Banen er meget teknisk krævende, med sving hele tiden, hvor flere af dem er offcamber. Derudover er vores omgangstider bedre end vi havde forventet med den bil. R10 sportsvognen er en stor bil, men det ser ud til at teamet har fundet nogle ting, som virkelig kan holde os nær fronten. Kvalifikationen kommer til at blive virkeligt spændende, fortsætter han.

Selve løbet er 1000 km langt, og tager normalt 6 timer. Og med den kurvede portugisiske bane og et stort GT felt vil løbet blive en spændende affære. Det særlige ved denne afdeling er, at det bliver et natteløb.

Bakkerud deler sin R10 sportsvogn med sine normale sportsvognsmakkere; Giorgio Mondini og Christijan Albers.

Allan Simonsen starter som nummer seks i GT2-klassen i sin Farnbacher Ferrari 430.

Løbet køres lørdag fra klokken 19.15 til 01.15

Foto: DPPI