Kvalifikationen i World Series by Renault 3.5 var delt op i to på Monaco banen, for at give kørerne lidt bedre plads. I den første omgang var det alle kørerne med en stilling med et ulige nummer i mestersskabsstillingen, der kom på banen. Derfor var Kevin Magnussen, der er førende i mesterskabet med her.

Fantastisk nok var der ingen, der kørte galt. Jazeman Jaafar endte med den hurtigste tid i første kvalifikationsgruppe med 1:23.648 foran Kevin Magnussen. Will Stevens, der er femer i mesterskabet endte som nummer fem i første kvalifikationsgruppe, mens Arthur Pic, der er nummer tre i mesterskabet, endte som nummer seks.

I den anden kvalifikationsgruppe var Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa og Marco Sørensen med. Da det ternede flag kom ud, var Nico Mueller hurtigst samlet med 1:23:453, mens Marco Sørensen blev nummer to i anden kvalifikationsgruppen. Herefter kom Stoffel Vandoorne og Antonio Felix da Costa. Det er dog værd at huske, at Vandoorne skal rykkes fem pladser tilbage efter farlig kørsel i træningen.

Startrækkefølgen afgøres ved, at kørerne med den hurtigste tid i hver gruppe skal dele forreste række på gridden, med køreren med den hurtigste tid som den forreste. Herefter gøres det sammme med de andenhurtigste og så videre. Det er derfor ikke afgørende, at Jaafars bedste tid er kun er den femte hurtigste i alt. Det giver følgende top seks til løbet:

Pos Kører Team
1 Nico Müller International Draco Racing
2 Jazeman Jaafaar Carlin
3 Marco Sørensen Lotus
4 Kevin Magnussen DAMS
5 Carlos Sainz Jr Zeta Course
6 Antonio Felix da Costa Arden Caterham
10 Stoffel Vandoorne Fortec Motorsport