Lørdagens sommerlige vejr havde lokket mange danskere udendørs, og specielt dem, der valgte at tilbringe dagen under åben himmel i det nordøstlige Djursland, fik en ekstra oplevelse. Eller rettere 46. Det var nemlig det antal klassiske biler, som deltog i Aarhus Automobil Sports Djurslandsløb, der var anden afdeling af CC Cars DASU Classic-turneringen.

”Mange af vores deltagere blev mødt af store smil og vink ude på den godt 215 km lange rute,” fortæller løbsleder Hans Ole Nielsen. ”Det skaber altid glæde hos mandskaberne i bilerne, men efter løbet fik vi også utallige tilbagemeldinger fra dem, at vi havde fået lagt en flot rute og ført dem igennem et stykke skøn natur.”

Djurslandsløbet havde start og mål i Ørum, og herfra kom deltagerne ud på en rute, der bl.a. førte dem gennem Trustrup, Kolind, Fannerup, Ramten, Fjellerup og Bønnerup – men vel at mærke med minimal brug af hoved- og landevejene. Det var de små veje som f.eks. broen over Nordkanalen ved Enslev eller dem, deltagerne oplevede i Ramten Skov eller Brøndstrup Plantage.

”Selv om bilerne var 30 år eller ældre, gennemførte alle løbet,” siger Hans Ole Nielsen. ”Et enkelt mandskab oplevede et teknisk problem omkring strømforsyningen til den tracker, alle skal have monteret til tidsregistreringen på sekundetaperne, så de endte med ikke at blive klassificeret. Men parret valgte at køre løbet færdigt udenfor konkurrencen, fordi ruten var så skøn.”

Feltet var inddelt i fire klasser, og den tætteste konkurrence oplevede man i Expert-klassen, som blev vundet af Henning Friborg/Else Friborg, Them, i deres Volvo 142. De blev noteret for 14,8 strafpoint, mens Finn Kristensen/Erik Rasmussen, Silkeborg/Ry, og Kim Frandsen/Jan Østergaard, Malling/Juelsminde, på de efterfølgende pladser fulgte tæt efter med henholdsvis 18,9 og 20,3 strafpoint.

I klassen for de mest erfarne hold – Elite – sejrede Erik Bach Sørensen/Kim Bach Sørensen, Ølstykke/Stenløse, i deres Toyota Corolla fra 1986. Sport-klassen havde far-og-datter-duoen Torben Weber Andersen/Emilie Weber Wellendorf, Holte/Frederiksberg, som vindere i deres 36 år gamle Vokswagen Scirocco. Endelig vandt de to gange Michael fra Greve/Brøndby med efternavnene Kristensen/Andersen Touring-klassen i deres Ford Escort RS2000 fra 1977.