Gary Paffett tog sejren i sæsonens andet DTM-løb på Eurospeedway Lausitz. 2005-mesteren var bedst efter de 52 omgange og to obligatoriske pitstops og havde i mål teamkammerat Bruno Spengler bag sig. Selvom Spengler til sidst nærmede sig Paffett, slækkede canadieren på farten efter en venlig påmindelse fra pitten om at passe på curbene.

– Vi vidste, at vi havde en god bil – det havde vi også før Hockenheim, hvor vi dog ikke helt ved hvad gik galt. Men i dag faldt alt på plads, vi havde god fart og vi er tilbage efter hårdt arbejde fra teamet, siger Gary Paffett.

Polemand Mattias Ekström måtte nøjes med tredjepladsen i et løb, hvor særligt de to Mercedes-Benz-kørere viste sig at have mere fart set over hele løbsdistancen. Den svenske dobbelte mester afviklede sine to pitstops hurtigt i løbet, mens Paffett og Spengler fordelte stoppene mere ud over løbet. Allerede efter svenskerens andet stop stod det klart, at det ville blive mere end svært at forsvare føringen. Audi-køreren tabte op mod et sekund per omgang efter sit andet stop, hvilket reelt afgjorde løbet.

Tom Kristensen blev efter clean kørsel i første løb i DTM involveret i ballade med Matthias Lauda. Danskeren, der startede langt nede i feltet efter en kikset kvalifikation fra Audi-teamets side, var på anden omgang i kamp med Mercedes-køreren Lauda med kontakt til følge Det udløser en advarsel, der dog ændres kort efter til en stop and go-straf, hvilket reelt sætter danskeren uden for betydning i løbet.

Kristensen slutter som nummer 12 ud af de 14 fuldførende kørere. Den anden dansker i DTM, Christian Bakkerud, slutter som sidste mand.

Resultatet fra sæsonens andet DTM-løb:

1 Paffett, Mercedes-Benz C-Klasse
2 Spengler, Mercedes-Benz C-Klasse
3 Ekström, AUDI A4 DTM   
4 Di Resta, Mercedes-Benz C-Klasse
5 Scheider, AUDI A4 DTM  
6 Green, Mercedes-Benz C-Klasse
7 Rockenfeller, AUDI A4 DTM  
8 Engel, Mercedes-Benz C-Klasse
9 Lauda, Mercedes-Benz C-Klasse
10 Schumacher, Mercedes-Benz C-Klasse
11 Stoddart, Mercedes-Benz C-Klasse
12 Kristensen, AUDI A4 DTM 
13 Kostka, AUDI A4 DTM  
14 Bakkerud, AUDI A4 DTM  

Udgået:

Prémat, AUDI A4 DTM  
Jarvis, AUDI A4 DTM  
Tomczyk, AUDI A4 DTM
Winkelhock, AUDI A4 DTM
Legge, AUDI A4 DTM

Toppen i DTM efter andet løb:

1 Scheider, 12 point
2 Kristensen, 10
3 Paffett, 10
4 Di Resta, 9
5 Spengler, 8 
6 Ekström, 8
7 Jarvis, 6
8 Winkelhock, 5
10 Green, 4

Foto: DTM.com