For anden gang i 2009-sæsonen er 2005-mesteren Gary Paffett først over stregen. Mercedes-Benz-køreren er nu også i spidsen af mesterskabet, da Bruno Spengler og Timo Scheider måtte nøjes med syvende- og ottendepladsen.

Gary Paffett var tydeligt hurtigere end polesitter Oliver Jarvis, men kan ikke finde forbi briten i den et år gamle Audi A4. De to pitter samtidigt på 9. omgang. Selvom HWA-mandskabet var hurtigere end Team Phoenix i pitstoppet, så lykkes det Jarvis at holde Mercedes-køreren bag sig.

Blot fire omgange efter må Jarvis dog kapitulere overfor Paffett. Jarvis kommer for langt ud i et sving, rammer græsset og mister føringen til Paffett. Paffett svarer igen med at sætte hurtigste omgang umiddelbart efter, hvilket beviste, at Jarvis ikke havde farten i løbet.

På 29. omgang går Mattias Ekström i pit for sidste gang. Da han kommer ud, er Paffett, Javis og Alexandre Premat alle gået forbi svenskeren. Jarvis og Premat mister dog pludseligt fart, så Ekström kan angribe og køre forbi de to mærkekolleger til andenpladsen. En manøvre, der unægteligt lignede teamordre, hvilket er forbudt i DTM. Jarvis kommer dog i mål på tredjepladsen, mens Premat tager fjerdepladsen, begge i 2008-biler.

Tom Kristensen kørte et anonymt løb fra en tiendeplads, hvor han også lå længe i løbet. Til sidst måtte danskeren dog lade Maro Engel passere sig og sluttede som nummer 11.

Christian Bakkerud sluttede 15. og sidst blandt de klassificerede kørere.

Toppen i DTM på Zandvoort:

1 Gary Paffett, Salzgitter AMG Mercedes C-Klasse
2 Mattias Ekström, Red Bull Audi A4 DTM
3 Oliver Jarvis, Audi Cup A4 DTM
4 Alexandre Prémat, Audi Bank A4 DTM
5 Tomczyk, Red Bull Cola Audi A4 DTM
6 Winkelhock, Playboy Audi A4 DTM
7 Spengler, Mercedes-Benz Financial AMG C-Klasse
8 Scheider, GW:plus/Top Service Audi A4 DTM
9 Paul Di Resta, AMG Mercedes C-Klasse
10 Maro Engel, GQ AMG Mercedes C-Klasse

11 Tom Kristensen, 100 Jahre Audi A4 DTM
15 Christian Bakkerud, Audi A4 DTM

Toppen i mesterskabet efter fire løb:

1 Paffett 24
2 Ekström 22
3 Spengler 18
4 Scheider 18
5 Green 14
6 Jarvis 12
7 Kristensen 11
8 Di Resta 11
9 Winkelhock 8
10 Prémat 5

Foto: DTM.com